F-liigassa hätyyteltiin maaliennätyksiä: SPV löi FBC Turun 17-3

F-liigassa jouduttiin tänään jännittämään jopa kaikkien aikojen suurimman voiton puolesta, kun SPV murjoi kotonaan nousija FBC Turkua peräti 17-3. Seinäjokisten johtaessa jo pian pelin puolivälin jälkeen 14-1 muistettiin kaikkien aikojen ennätyksen olevan Happeen 2017 M-Teamia vastaan takoma 17-0.

Tänään 500. runkosarjapistettään juhlinut Peter Kotilainen laukoi päätöserän alussa tilanteeksi jo 15-1, mutta sen jälkeen maalitahti hiipui ja ottelun loppu pelattiin numeroiden valossa tasaisesti. Kotilaisen tehot olivat tänään 1+4, Jukka-Pekka Pelto-Arvo kirjautti 3+1 ja Sami Koski 1+3.

Sunnuntain toisessa ottelussa OLS otti kotonaan kauden toisen voittonsa noustessaan neljän maalin takamatkalta 8–6-voittoon LASBista. Lahtelaiset johtivat toisen erän lopulla 6-2 ja vielä kolmanteen erään lähdettäessä 6-4, mutta OLS nousi kuin nousikin. Valtteri Parviaisen ja Kimi Vänttilän osuttua lähdettiin ottelun viimeiselle eli pelimiesten kympille jo tasalukemista, ja silloin kotijoukkue oli vahvempi. Joni-Arttu Sieppi iski voittomaalin ylivoimalla vajaat yhdeksän minuuttia ennen loppua, ja päätöslukemat laukoi Aapo Rantaniemi. Hän, Sieppi ja Parviainen olivat Kastellin kahden maalin miehet, ja Sieppi nappasi lisäksi yhen syöttöpisteen.

Ari Arolan ottelukuviin

TPS lähtee uuteen viikkoon sarjakärjessä tasapisteissä kaksi ottelua enemmän pelanneen Oilersin kanssa. Nokian KrP on jäänyt kaksikosta pisteen ja hallitseva mestari Classic kaksi. Jumbona viruu EräViikingit, jota FBC Turku on pisteen edellä.

Kuvat: Juha Käenmäki (arkisto) ja Aro Arola