TPS:lle kauden avaustappio – LASB vei kaksi pistettä ja Cupin jatkopaikan

F-liigan sarjakärki TPS:n voittoputki katkesi seitsemään, kun LASB yllätti sarjaa dominoineet turkulaiset 3-2 Tatu Havulan jatkoaikamaalilla. Pelissä oli samalla myös TEHO Sport Suomen Cupin jatkopaikka, joka lähtikin lahtelaisten matkaan.

TPS:n Janne Hoikkanen kuittasi avauserässä nopeasti vieraiden Janne Jaanuksen avausmaalin, ja toisen erän lopussa Jere Niemelä iski ylivoimalla kotijoukkueen ensi kertaa johtoon. Yhdeksän minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Tatu Havula kuitenkin tasoitti pelin Niko Einiön syötöstä. Yllätykseen tarvittiin vielä LASB-vahti Pasi Järvisen haamutorjunta poikkisyötöstä lähteneeseen turkulaislaukaukseen ennen kuin ratkaisupaikka aukesi lahtelaisille. Syöttökuvio sahasi TPS-puolustuksen halki, ja Tatu Havula kiskaisi voittomaalin Lauri Palvailan poikkipassista.