EräViikingeille revanssi FBC Loistosta, TPS takoi 18 maalia ja neljä hattutemppua

EräViikingit otti revanssin FBC Loistolle kotonaan kärsimästään jatkoaikatappiosta, kun se löi turkulaiset näiden kotisalissa 3-1. Samalla helsinkiläiset nousivat kahden pisteen päähän sarjakakkonen Classicista ja kolmonen PSS:stä.

Ottelun avausmaalin kiskaisi toisessa erässä etukulmaan Pipsa Eko Noora Isomäen tarjoilemasta vapaalyönnistä. Manta Likki vapautti kuitenkin Maura Paajasen sijoittamaan parhaasta maalintekosektorista tasoituksen, ja illan voittomaalikin nähtiin jo toisessa erässä, kun Trista Sällströmin laukaus livahti hiukan helposti Maria Viitalan taakse. Jännitystä riitti kuitenkin loppuun saakka, ja Maura Paajanen purki omasta päästä loppunumerot tyhjiin vain 16 sekuntia ennen loppusummeria.

A-lohkon tämän kauden ääripäiden tasoero jätettiin tulostaululle Tampereella, kun mestari TPS murskasi viimeisenä olevan Kooveen 18-1. Avauserän turkulaiset veivät 5-0, ja Kooveen kavennuksen nosti ottelun viimeisellä kympillä rangaistuslaukauksesta Anika Holopainen vieraiden ehätettyä ensin 18 maalin johtoon. Tänään komisteltiin tietenkin myös monen TPS-pelaajan pörssilukemia, kun Olivia Pietilä ja Milla Nordlund kirjauttivat 3+3, Emilia Pietilä 1+3 ja Seraina Fitzi sekä Anna Marttala 3+0.

Aivan liigaennätyksiä ei ottelussa vielä uhattu. Historian suurin voitto Classic–Crackers 27-3 on vuodelta 2016 ja suurin vierasvoitto SSV-Tapanilan Erä III 1-23 vuodelta 2006.