Nurmon Jymyn vuoro kurmoottaa FBC Turkua

Nurmon Jymy jatkoi FBC Turun alamäkeä F-liigassa kaatamalla nousijan kotonaan 12-1. Lokakuun alussa LASBin lyönyt FBC on sen jälkeen hävinnyt tätä edeltäneet ottelunsa lukemin 1-7, 4-11 ja 3-17.

Peli oli tänään selvä jo avauserässä Eemeli Karjanlahden, Niko-Arttu Perälän, Niklas Äijälän ja Elmeri Haverin lauottua Jymyn 4–0-johtoon. Vieraat onnistuivat maalinteossa vasta kaksi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua Jymyn ehdittyä takoa tusinan täyteen. Pörssisaldoaan komistelivat tänään eniten Matias Mäenpää (2+2), Riku Hakanen (1+3), Elmeri Haveri (3+0) ja Eemeli Karjanlahti (2+1).

Juha Käenmäen ottelukuviin

Selvät lukemat nähtiin myös Lahdessa, jossa Classic kukisti LASBin 9-1. Iltapäivän avausmaalin karkasi jo 31 sekunnin pelin jälkeen nostamaan kotijoukkueen Matias Pietinen, mutta Sami Johansson kuittasi heti seuraavassa vaihdossa. Toni Salminen ja Eemeli Akola laukoivat mestarit kahden maalin taukojohtoon, ja toisessa erässä Classicin tarkat laukaukset pöllyttivät väljästi puolustaneiden lahtelaisten verkkoa viidesti. Sami Johansson (1+2) ja Eetu Sikkinen (0+3) olivat rupeaman kolmen pisteen miehet.

Lauantain tasaisin taisto nähtiin Jyväskylässä, jossa Happee voitti OLS:n 8-6 johdettuaan pelin puolivälissä jo 7-1. Viisi minuuttia ennen ottelun loppua mentiin lukemissa 7-3, mutta oululaiset äityivät vielä kiriin. Olli Kinnusen ylivoimaosuman jälkeen Niko Laiti iski tyhjiin Happeen kahdeksannen maalin, mutta riskipeli kuudella viittä vastaan tuotti vielä Olli Wikstedtin ja Luukas Hyvärisen viimeisen minuutin kavennukset. Happeen Markus Salmi (2+1) ja Kaapo Siekkinen (1+2) merkkauttivat kolme tehopistettä mieheen.

Esa Jokisen ottelukuviin

Sunnuntaina isketään vielä ottelut Westend Indians–Nurmon Jymy, SPV–EräViikingit ja FBC Turku–OLS, minkä jälkeen on edessä kolmen viikon MM-tauko.

Kuvat: Juha Käenmäki ja Esa Jokinen