Jymyn johto kesti pitkän videotarkistuksen: nurmolaisille kolmas perättäinen voitto

Nurmon Jymy nappasi jo kolmannen perättäisen voittonsa, kun Westend Indians kaatui kotonaan Otahallissa 7-6. Ottelun loppuhetkiä väritti pitkä videotarkastus, jonka tuloksena ei löytynyt kotijoukkueen jo kertaalleen tuulettamaa tasoitusmaalia.

Jymy johti toisessa erässä jo 5-1, ja heti kolmannen alkuun Eemeli Karjanlahti laukoi nurmolaiset 6–3-johtoon. Indiansin Valtteri Kainulaisen kaukolaukaus pomppi kohta kahden vastustajan kautta maaliin, ja sitä seurasivat Jesse Huppusen kavennus lähivapaalyönnistä ja Pieti Alatalon 6–6-tasoitus komealla kääntölaukauksella. Kolme minuuttia ennen loppua Jymy kuitenkin ryösti pallon hyökkäysalueella, ja Elmeri Haveri iski etukulmaan uuden vierasjohdon. Minuuttia ennen täyttä aikaa ehti Indians jo tuulettaa tasoitusta, mutta pitkän videotarkastelun jälkeenkään erotuomarit eivät löytäneet tilanteesta maalia, ja Jymyn johto kesti.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Pohjalaisten vahvan illan täydensi Seinäjoen Peliveljet kukistamalla kotonaan EräViikingit 7-3. Aaro Tammiranta kuittasi nopeasti vieraiden avausmaalin, ja Konsta Haukkalan pallonriiston ja poikkisyötön jälkeen Peter Kotilainen pommitti SPV:n johtoon. Ensimmäisellä tauolla SPV johti jo 4-1. Maalivahtien Rasmus Hasun ja Nemo Sipilän dominoiman toisen erän jälkeen EräViikingit nousi kolmannessa maalin päähän, ja vielä seitsemän minuuttia ennen loppua oltiin tilanteessa 4-3. Sitten repesi, kun Jeri Heikkilä kasvatti eroa ylivoimalla upealla yläkulmaohjuksella, ja lopussa Juuso Keskinen komisteli vielä kahdesti lukemia tyhjiin. Illan tappio oli jumbojoukkue EräViikingeille jo kahdeksas perättäinen.

Juha Käenmäen ottelukuviin

Sunnuntain kolmannessa ottelussa OLS löi vieraissa FBC Turun 10-4. Kotijoukkue käväisi vielä toisessa erässä 2–1-johdossa, mutta jo ennen toista taukoa Eetu Ijäs, Luukas Hyvärinen ja kahdesti osunut Olli Kinnunen olivat muuttaneet tilanteen vieraiden 5¬2-johdoksi. FBC tiristi päätösjaksolla eron vielä kahdesti kahteen maaliin ennen kuin OLS komisteli lukemia viimeisellä kympillä neljästi. Petri Niemelä ja Olli Kinnunen nakuttelivat OLS:lle tänään hattutemput, Luukas Hyvärisen saldo oli 1+2.

Päivän otteluista Indians–Jymy ja FBC Turku–OLS olivat samalla F-liigan cup-kierroksen otteluita eli Jymy ja OLS jatkavat taistelua myös Suomen Cupin pokaalista. Muut miesten Cupissa jatkavat F-liigajoukkueet ovat Classic, LASB, Oilers ja Nokian KrP.

F-liigan miesten sarja jää nyt kolmen viikon tauolle, kun edessä on Sveitsissä 5. – 13.11. pelattava MM-turnaus.

Kuvat: Juhani Järvenpää ja Juha Käenmäki