Uutiset

Westend Indiansin vastalause Jymy-ottelusta ei menestynyt

F-liigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä on hylännyt Westend Indiansin F-liigan ottelusta Indians–Nurmon Jymy tekemän vastalauseen. Jymyn 7–6-vierasvoitto ei näin muuttunut.

Westend Indians teki vastalauseen ottelun viimeisen minuutin tilanteesta, jossa joukkue katsoi tehneensä tasoitusmaalin mutta erotuomarit eivät videotarkastuksessakaan saaneet varmuutta pallon käymisestä maalissa. Indians katsoi tilanteessa tapahtuneen niin suuren erotuomarivirheen, että ottelu olisi tullut uusia.

Kilpailu- ja kurinpitoryhmä katsoi, että sen arvioiminen, onko pallo käynyt pelitilanteessa maalissa vai ei, kuuluu ottelun erotuomarien ratkaistavaksi. Kyse on ollut ottelun erotuomarien pelitilanteessa ja myöhemmin videotarkastuksessa tekemästä näköhavainnosta, jonka oikeellisuus ei lähtökohtaisesti kuulu muutoksenhakuelimen arvioitavaksi.

Vastalauseasian osapuolilla on sääntöjen mukaan mahdollisuus hakea päätökseen muutosta Salibandyliiton valituslautakunnalta.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Video tilanteesta: