Classic löi PSS:n, Miisa Turusella 8 pisteen päivä, Jokerit kipuaa kohti kärkeä

Classic nousi F-liigan naisten A-lohkossa kakkospaikalle, kun se kaatoi tänään kotonaan viime kevään finalisti PSS:n 6-2. B-lohkossa Miisa Turunen mätti Pirkkain vieraana kahdeksan (!) tehopistettä ja liiganousija Jokerit hilautui jo pisteen päähän kakkospaikasta.

PSS:n Laura Manninen onnistui vielä kuittaamaan Classicin Mila Mannisen kiemurteleman avausmaalin, mutta jo ensi erässä Manninen Alisa Pölläsen vahvan karvauksen jälkeen, Johanna Homi ja Veera Vilenius laukoivat lukemiksi jo 4-1. Toisen erän ainoa maali oli PSS:n Inka Lampisen näyttävä kavennus, mutta kolmannessa osui taas Classic. Suvi Hämäläinen upotti sen puolivälissä rangaistuslaukauksesta 5-2, ja loppunumerot laukoi 15 sekuntia ennen loppusummeria Kristiina Kauppilan avopaikkaan vapauttama Elli Kylmäluoma.

Lohkokuutonen FBC Loisto kasvatti eroa SSRA:han kaatamalla vieraissa jumbo Kooveen 10-4. Yhä avauspisteitään yrittävä kotijoukkue sinnitteli vielä ensi erässä tilanteessa 2-2, mutta Eerika Kosken maali toisen erän lopulla ja Pipsa Ekon kaksi osumaa kolmannen alkuun saattelivat turkulaiset karjumatkalle. Ottelun erikoisuus oli Eerika Kosken 2–3-maali, jossa Koovee-vahti Piia Vilonen kämmelsi Kosken kulmasta antaman sisäänlyönnin omaan verkkoonsa. Loiston Milla Granlund kuorrutti hattutemppunsa syöttöpisteellä, ja kolmea maalia sai tuulettaa myös Pipsa Eko. Kooveeta vahvisti paluun liigakaukaloihin tehnyt hyökkääjä Ellinoora Huotari, joka onnistuikin heti myös maalinteossa.

B-lohkossa SaiPa varmisteli kärkipaikkaansa lyömällä Pirkkalassa Pirkat 10-2. Miisa Turunen nosti lappeenrantalaiset avauserän lopussa tasoihin, ja toisessa erässä SaiPa karkasi erikoistilannemaaleilla. Turunen sekä Veera Lokka iskivät saman jäähyn aikana alivoimamaalit, ja perään Turunen osui ylivoimalla ja vielä Kati Kutisaar Turusen syötöstä tilanteeksi jo 1-5. Pirkkain Viivi Tiilikainen kavensi toisen erän viimeisellä sekunnilla, mutta päätösjaksolla SaiPa rankaisi vielä viidesti. Miisa Turusen päivän tehot olivat huikeat 4+4, ja Veera Lokkakin laukoi neljä maalia.

SaiPan ero vielä kakkosena sinnittelevään Welhoihin kasvoi, kun Jokerit löi Welhot kotikentällään 6-3 ja nousi jo pisteen päähän kuopiolaisista. Vielä kolmannessa erässä joukkueet taistelivat lukemissa 2-2 ennen kuin kaksikko Anna Ylikojola ja Emilia Kaartoaho osui kahdesti siirtäen Jokerit kahden maalin johtoon. Viimeisellä kumpillä komistelivat lukemia ennen vieraiden Kiia Kokon kavennusta vielä Jonna Karonen ja Kaartoaho, jonka illan pistesaalis oli 3+1.

Arkistokuva: Esa Takalo