Kolmen Niemelän huippuilta liikaa PSS:lle

Flavia Niemelä piti maalinsa puhtaana ja Hanna Niemelä ja Emmi Niemelä järjestelivät maalit, kun SSRA nappasi kauden kolmannen voittonsa kaatamalla Porvoossa hopea PSS:n 4-0.

Avausmaalin iski Emmi Niemelän laukauksen paluupallosta Sanni Uimarihuhta, ja vain neljä sekuntia ennen toisen erän loppua Emmi Niemelä iski Hanna Niemelän kulmassa voittaman pallon aivan yläkulmaan. Lisää tuli kolmannessa erässä: Hanna Niemelä karkasi viimeistelemään läpiajosta 0-3 ja vielä kotijoukkueen yrittäessä kuudella vapautti Hanna Niemelä Emmi Niemelän iskemään loppunumerot. Flavia Niemelän nollapeliin tarvittiin tänään 19 torjuntaa.

Classic vahvisteli asemiaan A-lohkon kakkospaikalla kaataessaan vieraissa SB-Pron 4-1. Avausmaalin kiskaisi Annu Selinummen poikkisyötöstä Alma Laitila, ja lisää nähtiin vasta päätöserän puolivälissä. Alisa Pöllänen osui Classicille ja Henriikka Keinänen vain yhdeksän sekuntia myöhemmin Prolle kumpikin upeilla laukauksilla kierrosta takayläkulmaan. Seuraavat kaksi pikamaalia nähtiin viimeisellä kympillä, ja molemmat vieraille. Johanna Homin vapauttama Alisa Pöllänen pystyi puolustaja reppuselässäkin uittamaan Classicin kolmannen maalin, ja perään puttasi Elli Kylmäluoma loppunumerot tapatolpalta Veera Vileniuksen tarjoilusta.

Vierasjoukkueen nollapeliyllätys nähtiin myös B-lohkossa, kun Helsinki United löi kärkijoukkue SaiPan sen kotikaukalossa 2-0. Anni Rainion maalin eteen unohtuneena löytämä Anette Havana laukoi voittomaaliksi jääneen avausosuman jo pelin viidennellä minuutilla. Lisää nähtiin vasta koko ottelun viimeisellä minuutilla Josefiina Kettusen lähettäessä laukausta hakeneen Miisa Turusen lavasta karanneen pallon tyhjiin. Helmi Rauhala torjui kaikki SaiPan 26 laukausta, kun Miia Maarasen tarvitsi puuttua peliin kotijoukkueen tolppien välissä vain kahdeksasti.

Jokerit nousi Welhojen ohi lohkon kakkospaikalle ja neljän pisteen päähän SaiPasta kaataessaan vieraissa jumbo Blue Foxin 5-2. Avauserän Jokerit vei 2-1, ja lisää eroa syntyi toisen tauon molemmin puolin, kun Nea Suominen laukoi toisen erän lopulla tilanteeksi 1-3 ja Bianca Boman kolmannen alussa 1-4. Suominen (2+1) ja Anna Ylikojola (1+2) olivat Jokereiden tutut tehottaret.

ÅIF nousi neljän pisteen päähän Welhoista voittaessaan kotonaan Pirkat 4-3. Iida Sinkko, Sandra Ojanen ja Aada Heikkinen laukoivat sipoolaiset puolessa pelissä kolmen maalin johtoon, mutta heti perään nähtiin vieraiden kavennus, ja päätöserän puolivälissä Viivi Tiilikainen laukoi eron enää yhteen. Voittomaaliksi jäi Bea Karlingin ÅIF:lle iskemä 4–2-maali, kun Pirkat venyi vielä Krista Siukolan kavennukseen.

Arkistokuva SSRA:n ja PSS:n Oulun-ottelusta: Ari Arola