Lopussa Classic sammutti Loiston

Onnistumiset aivan ottelun lopussa toivat Classicille kolme pistettä, kun joukkue kaatoi naisten A-lohkossa kotonaan FBC Loiston 5-4.

Vierasjoukkue kuittasi Classicin maalin etumatkan kolmesti, ja toisen erän lopussa Noora Isomäki laukoi turkulaiset 3–4-johtoon, joka möllötti tulostaululla vielä minuutti ja 14 sekuntia ennen koko ottelun loppua. Sitten Alisa Pöllänen tasoitti pelin kuudella viittä vastaan eikä siinä vielä kaikki. Vain 19 sekuntia ennen loppusummeria Johanna Homi laukoi Pölläsen syötöstä voiton kotijoukkueelle.

Eilen vieraissa hopea-PSS:n kaatanut SSRA ei kyennyt samaan tänään mestarien vieraana, vaan TPS otti kymmenennen perättäisen voittonsa lyömällä oululaiset 13-5. Ero syntyi jo avauserässä, jonka turkulaiset veivät 5-0 Meri-Helmi Höynälän sekä Olivia Pietilän maalattua kahdesti ja Laura Rantasen kerran. Toinen mentiin tasan 2-2, mutta kolmannessa hanat taas aukesivat, ja TPS iski kuusi lisämaalia SSRA:n kolmea vastaan. Maalijuhla toi tilastoihin kaksi viiden tehopisteen peluria kun Meri-Helmi Höynälälle laskettiin saldo 4+1 ja Milla Nordlundille 2+3.

PSS nappasi eilisen kotitappion jatkoksi voiton, kun lohkon jumbo Koovee nöyrtyi Porvoossa 8-2. Peliään vähitellen ryhdistävä Koovee nousi vielä toisen erän lopulla Ilona Ihalaisen kavennuksella lukemiin 3-2, mutta jo ennen erätaukoa Noona Björkman ja Fanny Holmberg ehtivät taas kasvattaa eroa. Päätöserän PSS latoi kolme osumaa lisää, ja Holmbergin päivän tehot olivat 2+2.

B-lohkossa SaiPa ja Miisa Turunen jäivät eilen Helsinki Unitedia vastaan sensaatiomaisesti nollille, mutta tänään ropisi taas tuttuun tahtiin, kun Turunen latoi kolme maalia ja syötti neljä O2-Jyväskylän taipuessa Lappeenrannassa 9-6. Vielä kymmenen minuuttia ennen loppua vieraat nousivat Janella Järvisen osumalla tilanteeseen 5-4, mutta lopussa SaiPa kykeni taas kasvattamaan etumatkaansa.

Welhot nousi Jokereiden ohi lohkon kakkospaikalle voittaessaan kotonaan Helsinki Unitedin 3-2. Avauserä painittiin tasalukemiin 1-1, ja toisen puolivälissä Unitedilla oli paikka nousta johtoon rangaistuslaukauksesta. Anni Rainion yritys ei kuitenkaan uponnut, ja lisäosumia nähtiin vasta kolmannen erän lopussa. Silva Jääskeläinen laukoi Welhot johtoon viisi minuuttia ennen loppusummeria, ja kohta Lotta Lindi teki kotijoukkueelle kolmannen. Se jäi lopulta illan voittomaaliksi, kun vieraiden painostus ilman maalivahtia tuotti Anette Havanan kavennuksen.

ÅIF nousi kolmen pisteen päähän lohkokolmonen Jokereista kaataessaan vieraissa Blue Foxin 4-2. Kotijoukkue johti vielä pelin puolivälissä 1-0 ennen kuin Minka Rönnberg tasoitti ja Iida Sinkko nosti ylivoimalla sipoolaiset johtoon. Lisää maaleja nähtiin vasta ottelun viimeisellä kympillä, kun kaksikko Viivi Heikkinen ja Aada Heikkinen kasvatti vierasjohtoa syöttämällä toistensa maalit ja Anniina Hakala kavensi kotijoukkueelle.

Arkistokuva: Esa Takalo