Uutiset

Ottelun PSS–Koovee videotutkintapyyntö ei johtanut rangaistuksiin

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt rangaistuksia F-liigan naisten A-lohkon ottelun PSS–Koovee tilanteesta, josta otteluvalvoja oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Kurinpitodelegaatio tiivistää perustelut seuraavasti:

Tilanteessa Kooveen Holopainen kamppailee pallosta PSS:n Björkmanin, Parran ja Holopaisen kanssa. Björkman ottaa kontaktin Kooveen Holopaiseen, joka jäätyään Björkmanin ja Parran väliin horjahtaa eteenpäin, minkä seurauksena Holopaisen ja Parran päät osuvat yhteen.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että kyseessä on normaali kamppailutilanne, jossa pelaajat pyrkivät pääsääntöisesti pelaamaan palloa. Björkmanin kontakti ei ole erityisen voimakas eikä Björkman työnnä Holopaista Partaa kohden.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Björkman ei ole voinut pitää kovinkaan todennäköisenä sitä, että kontaktin seurauksena Holopainen jäätyään puristuksiin Björkmanin ja Kahilan väliin horjahtaa eteenpäin siten, että hänen ja Parran päät osuvat yhteen. Kurinpitodelegaatio katsoo siten, että kyse on lähinnä usean pelaajan kamppailutilanteessa syntyneestä valitettavasta vahingosta.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Björkman ei syyllisty sellaiseen pelisäännöissä mainittuun rikkeeseen, josta tulisi määrätä pelirangaistus.

Kurinpitodelegaatio ei määrää Björkmanille tilanteesta rangaistusta.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: