Puhtaan pelin TPS:lle sata maalia täyteen, kun SB-Pro kaatui vieraissa

Naisten A-lohkoa dominoiva TPS ei löytänyt parempaansa myöskään viime vuosien huippujoukkue SB-Prosta. Mestarit löivät Pron sen kotikaukalossa 5-1, saivat täyteen jo 100 tehtyä maalia ja ovat voittaneet kaikki syksyn 11 otteluaan.

Vielä pelin puolivälissä kykeni SB-Pron tšekkivahvistus Lenka Novotna nostamaan kotijoukkueen tasanumeroihin 1-1, mutta osuma jäi tänään nurmijärveläisten ainoaksi. Sveitsin maajoukkuehyökkääjä Seraina Fitzi laukoi TPS:n vielä ennen toista taukoa taas johtoon ja kolmannessa erässä oli pistehai Milla Nordlundin vuoro viimeistellä kahdesti turkulaisille. Loppuluvut löi vielä tyhjiin Jenna Saario.

SSRA:n kotonaan kaatanut EräViikingit toisti temppunsa myös Oulussa, jossa numeroiksi repesivät kolmannessa erässä 7-1 helsinkiläisille. Vielä päätösjakson alussa oli Johanna Pirttimaa onnistunut kaventamaan Inka Lippojoen EräViikingeille avauserässä laukomaa kahden maalin johtoa, mutta sitten ero taas kasvoi. Taru Nordman teki itse kolmannen ja syötti Manta Likille vieraiden neljännen maalin, ja viimeisellä kympillä osuivat vielä Veera Mertanen, Iris Brünn ja Tove Tantere.

Ari Arolan ottelukuviin

Kooveen vaisu vaihe vei jännitystä Tampereen paikallisottelusta, jonka Classic voitti vieraskaukalossa lukemin 12-2. Peli oli selvä jo avauserässä, jonka Classic vei 6-2 tehtyään kahdeksasta maalista seitsemän – yhden niistä vain omaan verkkoon. Toisessa erässä vierasjoukkue tyytyi yhteen osumaan, mutta kolmannessa Kooveen verkko räpsyi taas viidesti. Viime kauden seuraansa kahdella maalilla ja kahdella syöttöpisteellä kurittanut Veera Vilenius oli Classicin pisteykkönen. Sofia Lappalainen laukoi kaksi maalia ja syötti yhden.

Esa Takalon ottelukuviin

B-lohkossa Welhot nousi kolmen pisteen päähän ottelun vähemmän pelanneesta kärkijoukkue SaiPasta, kun se kaatoi kotonaan ÅIF:n 4-3. Kuopiolaisten kahdeksassa minuutissa rakentama 3–1-johto ei vielä riittänyt neljänteen perättäiseen kotivoittoon, kun ÅIF tuli toisessa erässä maalin päähän ja kolmannen puolivälissä Viivi Heikkisen irtopallo-osumalla jo tasoihin. Welhot kuitenkin rankaisi jo seuraavalla minuutilla: Miia Murtorinne kruunasi 200. runkosarjapelinsä komealla voittomaalilla vasemmasta laidasta aivan oikeaan yläkulmaan.

Pirkat on enää kahden pisteen päässä ÅIF:sta lyötyään kotonaan jumbo Blue Foxin 6-5. Vielä pelin puolivälissä vieraat karkasivat omalta alueelta lähteellä laukauksella 2–4–johtoon, mutta sitten osuivat peräkkäin Pirkkain Henriikka Järvi, tänään 2+2 kirjauttanut Pinja Myllymäki, Tiia Kivistö ja pitkien poikkisyöttöjen päätteeksi Kalpana Tarvainen. Pallon maalivahti Hannah Pekkariselta saanut Elisa Virtanen kavensi vielä, mutta tasoitus jäi Siniketuilta tänään haaveeksi. Viisi maalia oli kuitenkin joukkueen tämän kauden ennätys.

O2-Jyväskylä ohitti Helsinki Unitedin, josta haki tänään 8–4-vierasvoiton. Vieraat veivät jo avauserän 3-2, ja eroa repesi toisessa kahdella etevällä vastaiskulla. Kiia-Mari Avikainen päätti maalivahti Kerttu Aron aloittaman hyökkäyksen viidenteen maaliin, ja Janella Järvinen iski jo 2-6 Milja Tuomisalon syötettyä vielä kerran. Ottelun lopussa urakoitiin sitten erikoistilannemaaleja Unitedin yrittäessä ilman maalivahtia, kun kaksi kavennusta sai vastapainokseen kaksi osumaa tyhjiin.