TPS jäi ensi kertaa pisteittä, EräViikingit suli mutta voitti

TPS jäi ensi kertaa tämän kauden F-liigassa kokonaan ilman sarjapisteitä, kun Happee oli kotonaan vahvempi 7-2. Sunnuntain muut voittajat olivat Classic murskanumeroin ja EräViikingit hukatun johdon jälkeen jatkoajalla.

Jami Manninen ja kahdesti osunut Arttu Pylväläinen laukoivat Happeen avauserässä 3–0-johtoon, jota Niko Laiti toisessa vielä kasvatti. Mikko Hautaniemi kavensi kahdessa perättäisessä vaihdossaan erän lopulla, mutta päätöserässä ei nähty sarjakärjen kiriä. Sen sijaan osui Happee, joka huudatti kotiyleisöä viimeisellä kympillä kolmella erikoistilannemaalilla. Erik Storgårdsin 2+2 minuutin jäähyn aikana Markus Sipronen syötti ensin Teuvo Kinnuselle ylivoimaosuman ja teki perään itse toisen. Loppunumerot nautiskeli vielä tyhjiin Roni Laasonen.

Ennen tätä TPS:llä oli tältä kaudelta yhdeksän voittoa ja yksi jatkaikatappio.

Esa Jokisen ottelukuviin

OLS:n ilo eilisen juhlaottelun kotivoitosta jäi lyhyeksi, kun Classic löi oululaiset näiden kotikaukalossa peräti 17-3 ja livahti samalla TPS:n ohi tasapistein sarjakärkeen. Luukas Hyvärinen osui OLS:lle vielä illan avausmaalin, mutta jo ensimmäisellä tauolla taululla irvisteli tilanne 1-5 Matias Vaajalan, Sami Johanssonin ja alivoimalla Konsta Tykkyläisen sekä kahdesti Eemeli Akolan osuttua Classicille viisi maalia alle kahdeksaan minuuttiin. Toiseen ja kolmanteenkin erään Classic jaksoi jauhaa vielä kuusi maalia kumpaankin. Murskavoitto näkyi myös henkilökohtaisissa pörsseissä, kun Alpo Laitila kirjautti 2+5 ja Sami Johansson 3+3. ”Vain” kolme pistettä keräsivät Classicista Albert Koskinen (3+0), Eemeli Akola (2+1), Oskari Heikkilä (2+1) ja Konsta Tykkyläinen (2+1).

Ari Arolan ottelukuviin

Sarjan hännillä EräViikingit otti ison voiton, kun se kaatoi vieraissa Nurmon Jymyn jatkoajalla 8-7 ja nousi ohi FBC Turun pois jumbopaikalta. Tarjolla oli kolmekin pistettä, sillä vielä päätöserän puolivälissä Oliver Sillanpää oli ehtinyt laukoa helsinkiläiset jo 7–4-johtoon. Se kuitenkin suli nopeasti, kun ensin kavensi Jari Hankkio ja sitten Riku Hakanen ja Niklas Äijälä nostivat Jymyn rinnalle vain 16 sekunnin välein syntyneillä osumilla. Jatkoajalla ei EräViikingit kuitenkaan antanut palloa kotijoukkueelle lainkaan. Voitetun aloituksen jälkeen pallo pelattiin oikeaan laitaan Joakim Lundille, joka lähetti sen maalille. Tommi Rosendahl jatkoi ilmasta syötön takatolpalle, josta Oliver Sillanpää päätti trillerin ajassa 60.24. Erotuomarit syynäsivät tilanteen vielä videolta, mutta näyttivät nopeasti maalin merkiksi keskelle. Jari Hankkio oli saldolla 2+1 Jymyn tehomies, voittajista kokosivat kolme pistettä ratkaisun kätilöt Oliver Sillanpää (2+1) ja Tommi Rosendahl (0+3).

Sarjan kärjessä on nyt Classicilla sekä TPS:llä 27 pistettä kun ottelun enemmän pelanneet Oilers ja Nokian KrP ovat koonneet 25. Hännillä ovat viiden pisteen EräViikingit ja neljän pisteen FBC Turku jäämässä 13 pistettä koonneen LASBin vauhdista.

Keskiviikkona ovat vuorossa ottelut Classic–Nurmon Jymy ja TPS–EräViikingit.

Kuvat: Esa Jokinen ja Ari Arola