Nokian KrP:n vuoro esitellä kiriään – viisi maalia ilman maalivahtia ja tasoihin

Viime kierroksella Oilersin verkkoon neljä maalia ilman maalivahtia iskenyt LASB sai tänään omaa lääkettään korkojen kanssa, kun Nokian KrP kiri kuudella viittä vastaan lahtelaisten 6–1-johdon tasoihin. Lisäpisteen LASB sentään piti itsellään Joni Puolakan jatkoaikamaalilla.

Vielä kahdeksan minuuttia ennen ottelun loppusummeria komeili taululla LASBin puoleen peliin rakentama 6–1-johto, mutta KrP:n vedettyä maalivahti Kaapo Kettusen hyvissä ajoin penkille alkoi tapahtua. Ensin kavensi Mikko Laakso ja sitten Olli Arkkila, mutta vielä ottelun viimeisellä minuutilla LASBin johto oli 6-3. Sitten osui Olli Arkkila ajassa 59.22, seitsemän sekuntia ennen täyttä aikaa Joona Rantala ja uskomattomasti vielä Mikko Laakso pysäyttäen pelikellon lukemiin 59.58. Jatkoaika kuitenkin loppui jo ensimmäisellä minuutillaan: LASB nappasi Mikko Laakson omalla alueellaan hukkaaman pallon ja pelasi sen poikittain Lauri Palvailalle, joka löysi vielä takatolpalta Joni Puolakan.

Eilen Seinäjoella Cupin jatkopaikan Nurmon Jymyltä vääntänyt OLS ei saanut samasta kaupungista toista saalista, kun SPV piti kaikki kolme F-liigapistettä kliinisellä 6–1-voitolla. Vielä kahden erän jälkeen Peliveljet toki johti vain Miika Latvalan maalilla, mutta toisen alkuun Aapo Lokasaari ja maalivahti Rasmus Hasun syötöstä osunut Sami Koski kasvattivat eroa. Valte Karvosen kavennus jäi ainoaksi, ja lopussa komistelivat lukemia vielä Peter Kotilainen, Konsta Haukkala ja Juuso Keskinen.

Sarjajumbo FBC Turun hyvä alku suli taas kerran tappioksi, kun Oilers vei pisteet mukanaan Espoon 8–5-voitolla. Vielä toisessa erässä Nikolas Laaksonen laukoi FBC:n ylivoimalla 3–1-johtoon, mutta sitten alkoi iso pyörä pyöriä toiseen suuntaan. Olli Jokela ja kahdesti osunut Justus Kainulainen muuttivat runsaassa kolmessa minuutissa tilanteen Öljymiesten johdoksi, ja vielä ennen taukoa Heikki Iiskola laukoi taululle 3-5. FBC:n Nikolas Laaksonen (2+2) sekä Oilersin Heikki Iiskola (2+2) ja Aaro Astala (1+3) olivat illan neljän pisteen pelurit.

Kuva Nokian KrP:n ja LASBin Tampereen-kohtaamisesta: Esa Takalo