OLS:n huima loppukiri liikaa Oilersille – liigapisteet ja Cupin välieräpaikka Ouluun.

F-liigassa kolmanneksi viimeisenä oleva OLS yllätti kakkosena komeilevan Oilersin vieraskaukalossa 7-6. Oululaiset nappasivat samalla TEHO Sport Suomen Cupin välieräpaikan, sillä tänään taisteltiin Tapiolassa tuplapanoksesta.

Päätöserään maalin tappiolla lähtenyt Oilers näytti kääntävän pelin sen alkupuolella, kun Ilari Talvitie, Heikki Iiskola ja Aaro Astala muuttivat tilanteeksi 6-4 Öljymiehille. Viimeinen kymppi kuului kuitenkin vieraille, ja huiman lopun pohjusti Veeti Koivisto kavennuksellaan. Draama huipentui viimeisellä minuutilla, kun Joni-Arttu Sieppi iski 49 sekuntia ennen loppua OLS:n tasoihin kuudella viittä vastaan ja vain 11 sekuntia myöhemmin Veeti Koivisto laukoi oululaisten voittomaalin.

Seinäjoella kaatoi LASB jatkoajalla Nurmon Jymyn 7-6 oltuaan vielä seitsemän minuuttia ennen loppua kaksi maalia tappiolla. Sitten osuivat Jere Sulander, Jesse Arola ja Tatu Havula kolme perättäistä osumaa ja tilanteeksi 5-6 vieraille. Riku Hakanen tasoitti vielä ja pelasti Jymylle yhden pisteen, mutta jatkoajalla koitui kotijoukkueen kohtaloksi liian monesta pelaajasta kaukalossa otettu kaksiminuuttinen. Ylivoimalla Tatu Havula syötti ja Tiitus Salokangas laukoi lisäpisteen Lahteen. Ottelun tehomies oli Jasper Juuti, joka kirjautti voittajille kaksi maalia ja kolme syöttöpistettä. Kotijoukkueen maaleista teki Riku Hakanen kolme.

Juha Käenmäen ottelukuviin

Peter Kotilainen nousi ratkaisijaksi vanhaa seuraansa vastaan, kun SPV löi vieraissa Happeen 4-3. Kummankin joukkueen käytyä johdossa laukoi Matti Minkkinen toisen erän lopulla Happeen ylivoimalla 3–2-johtoon, mutta loppuun asti ei etumatka kantanut. Päätösjakson alussa syötti Peter Kotilainen Eero Karjanlahden tasoittamaan, ja runsaat kahdeksan minuuttia ennen loppua Kotilainen linkosi itse komealla kaukolaukauksella laidasta voitto-osuman Santeri Uusi-Laitilan syötöstä.

Esa Jokisen ottelukuviin

Sunnuntaina ovat vuorossa ottelut TPS–OLS, LASB–Westend Indians ja Nokian KrP–Happee .

Kuvat: Ari Arola (arkisto), Juha Käenmäki ja Esa Jokinen