TPS:llä täydellinen viikko, Happee ratkaisi viimeisellä minuutilla

TPS repäisi F-liigan kärjessä jo kahdeksan pisteen kaulan seuraaviin, kun se huipensi kolmen voiton viikkonsa kaatamalla kotona Kupittaalla OLS:n 4-1. Sunnuntain muissa otteluissa Happee löi vieraissa Nokian KrP:n 5-3 ja Westend Indians samoin vieraissa LASBin 7-5.

Avauserän TPS vei 2-0 Miko Kailialan osuttua ensin pelitilannemaalilla ja sitten rangaistuslaukauksesta, mutta toisessa OLS:n eilisen Oilers-voiton sankari Veeti Koivisto kavensi eron yhteen. Toista maalia ei TPS tänään kuitenkaan vieraille suonut vaan varmisti voittonsa kolmannessa erässä Miko Kailialan viimeisteltyä ylivoimalla hattutemppunsa ja Ville Hirvisuon lauottua loppunumerot.

Olli Arkkila vei vielä kolmannen erän neljännellä minuutilla Nokian KrP:n 3–1-johtoon Happeeta vastaan, mutta sepä ei tänään riittänyt edes pisteeseen. Kaapo Siekkisen nopea kavennus herätti Happeen uskon, ja kohta Perttu Koljonen laukoi pelin jo tasoihin. Ratkaisu nähtiin vasta ottelun viimeisellä minuutilla, kun Happee pääsi keskialueen katkon jälkeen vastaiskuun ja se pysäytettiin rikkeellä. Kokoonpanoon poissaolon jälkeen palannut Teuvo Kinnunen tanssahteli tuomitusta rangaistuslaukauksesta voittomaalin 18 sekuntia ennen loppua ja ehti perään vielä iskeä tyhjiin Happeelle viidennen osuman.

LASB oli vielä pelin puolivälissä lukemissa 3-3 ja kavensi kolmannen erän alussa tilanteeksi 4-5. Sitten Indians kuitenkin repi eroa, kun Juuso Kekki laukoi espoolaisille kuudennen ja viimeisellä kympillä Peter Majer vielä seitsemännen osuman. Jere Sulander kavensi vielä LASBille, mutta kahta maalia lähemmäs ei kotijoukkue enää yltänyt. Peter Majer oli saldollaan 2+1 voittajien tehokkain.

Sarja jatkuu keskiviikkona Seinäjoella ottelulla SPV–Classic.

Arkistokuva: Anssi Koskinen