Classic ei hävinnyt kolmatta kertaa peräkkäin – kolmen maalin takaa voittoon SPV:stä

Classic katkaisi tappioputkensa F-liigassa kahteen perättäiseen häviöön TPS:lle, kun se kaatoi tänään vieraissa SPV:n 6-5. Tamperelaiset nousivat alun nopeasta kolmen maalin tappioasemasta tasoihin ja ratkaisemaan viime hetkien voitto-osumalla.

Classicin tänään 300. liigaottelunsa pelannut Eemeli Salin törmäsi jo puolen minuutin pelin jälkeen voimalla vastustajaan mutta välttyi pitkän videoiden syynäämisen jälkeen ulosajolta. Jäähypenkki kutsui kuitenkin 2+2 minuutiksi, ja SPV iski kaksi ylivoimaosumaa ja päälle yhden tasaviisikoin. SPV:n 4–3-voittoon päättyneen avauserän jälkeen maalitahti tasaantui toisessa. Oskari Heikkilä päätti nousun keskeltä tasoitukseen ja Albert Koskinen linkosi kaukaa Classicin ensi kertaa johtoon, mutta Juha Repo läppäsi ilmasta alakulmaan toisen tauon tilanteeksi 5-5.

Kolmannen erän ainoan maalin oivalsi runsaat kaksi minuuttia ennen pelin loppua Albert Koskinen, joka tarjoili vapaalyönnin vasemmasta laidasta keskelle ja Otto Kilpi laukoi voittomaalin kotijoukkueen tehdessä vasta vaihtoa. Ottelun pistehait olivat SPV:n Sami Koski ja Classicin Alpo Laitila, joista kumpikin syötti joukkueensa maaleista kolme.

Juha Käenmäen ottelukuviin

Sarja jatkuu perjantaina kärkipään kohtaamisella Oilers–Classic ja jumbofinaalilla EräViikingit–FBC Turku.

Kuvat: Juha Käenmäki