OLS näytti hyökkäämisen mallia: 12 palloa Nurmon Jymyn verkkoon

OLS varmisteli asemiaan F-liigan pudotuspeliviivan valoisalla puolella murskatessaan lauantain iltapäiväottelussa kotonaan Nurmon Jymyn 12-2. Päivän muissa otteluissa Nokian KrP kaatoi kotonaan EräViikingit 10-5 ja SPV vieraissa rangaistuslaukauksilla LASBin 7-6.

Oulun ottelun avauserää hallitsi OLS:lle nopean hattutempun taituroinut Valte Karvonen. Avausmaali syntyi rangaistuslaukauksesta, 3–0-osuma erän puolivälissä pelitilannemaalina ja vielä ennen taukoa toinen komea rangaistuslaukausosuma. Jymy pääsi maalin makuun vasta toisen erän lopussa tilanteessa 7-0 eikä kyennyt jarruttamaan keltaisten hyökkäysnäytöstä. Päätöserään OLS herkutteli vielä viisi osumaa, ja ahneimmin lihottivat tänään pistesaldojaan Luukas Virolainen (4+0), Luukas Hyvärinen (0+4), Valte Karvonen (3+0) ja Olli Kinnunen (2+1).

Lahdessa mentiin kaksi erään kotijoukkueen komennossa, ja päätösjaksolle lähdettiin LASBin melkein turvallisen näköisessä 6–3-johdossa. Eero Karjanlahti kavensi kuitenkin heti erän alkuun, ja kuusi minuuttia ennen pelin loppua nostivat Peter Kotilainen ja Juuso Keskinen vain 72 sekunnin välein vieraat tuntumaan ja rinnalle. Voittaja selvisi tänään vasta rangaistuslaukauskisan seitsemännessä parissa, jossa Tatu Havula ei onnistunut ohittamaan Rasmus Hasua mutta Peter Kotilainen upotti ratkaisevan pallon verkkoon ja lisäpisteen Seinäjoelle.

Eilen jatkoajalla FBC Turun kaatanut EräViikingit aloitti tänäänkin lupaavasti johtaen ensin 2-0 ja toisen erän alussa kahdella pikamaalilla 4-2. Sitten oli helsinkiläisten eväät kuitenkin syöty, ja 15 sekuntia ennen toista taukoa Joona Rantala laukoi KrP:n jo 5–4-johtoon. Kolmannessa erässä siirsivät kahdesti perättäin osunut Kim Hyrkkönen ja Morics Krumins kotijoukkueen jo 8–4-johtoon ennen Daniel Tenhosen kavennusta. Lopussa ehti osua vielä Joona Rantala ja Kim Hyrkkönen sinetöidä hattutemppunsa tyhjiin. Mikko Laakso oli saldolla 1+3 ottelun pisteykkönen.

Arkistokuva: Ari Arola