PSS kotivoittoon SB-Prosta, SaiPa vei B-lohkon kärkiottelun

PSS nousi tasapisteisiin A-lohkon kakkosen Classicin kanssa kaataessaan kotonaan SB-Pron 5-2. Classicilla on toki kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Vielä puolitoista minuuttia ennen toisen erän loppua Mirja Hietamäki laukoi SB-Prolle 2–2-tasoituksen, mutta vain 19 sekuntia myöhemmin Ella Sundström nosti porvoolaiset uudelleen edelle. Päätösjaksolla osui enää PSS, kun sen alussa Daniela Westerlund teki kotijoukkueen neljännen ja viisi minuuttia ennen loppua Laura Manninen Westerlundin passista viidennen osuman.

A-lohkon illan toisessa ottelussa kirjattiin numeroiksi lohkon kärjen ja hännän tasoero, kun tähän saakka kaikki mahdolliset pisteet kerännyt TPS murjoi yhä ensimmäisiään yrittävän Kooveen kotonaan Kupittaalla 19-2. Pelin henki tuli selväksi jo avauserässä, jossa mustavalkoiset nakuttelivat 7–0-johdon ennen kuin Koovee osui oman avausmaalinsa. Pisteitä keräsivät ahkerimmin maajoukkuehyökkääjät Laura Rantanen (3+3), Milla Nordlund (4+1), Meri-Helmi Höynälä (3+2) ja Sofia Leino (2-3).

Naisten liigahistorian suurin voitto on kaudelta 2015-2016, kun Classic kaatoi kotonaan kotkalaisen Crackersin 27-3.

Anssi Koskisen ottelukuviin

SaiPa näytti B-lohkon kärkiottelussa, kenelle ykköspaikka kuuluu, kun se kaatoi kotonaan Welhot 7-3. Veera Lokka, Miisa Turunen ja Elsa Holopainen laukoivat viidessä minuutissa kotijoukkueelle 3–0-johdon eikä vieraiden Silva Jääskeläisen kavennus auttanut paljoakaan, kun Turunen ja Juuli Hakkarainen muuttivat heti toisen erän alussa tilanteeksi jo 5-1. Lisää maaleja nähtiin vasta lopussa Welhojen yrittäessä ilman maalivahtia. SaiPa vastasi Silva Jääskeläisen ja Sofia Pykäläisen kavennuksiin Miisa Turusen päätösmaalilla.

Pirkat kaatoi vieraissa Blue Foxin 6-4 lohkon jumbona olevan kotijoukkueen sinniteltyä vielä kolmannessa erässä tasalukemissa. Pirkat johti avauserässä parhaimmillaan kahdella maalilla, mutta Blue Fox ei antanut periksi, ja yhdeksän sekuntia ennen toisen erän loppua Emma Puskala nosti joukkueen vielä tasoihin. Ratkaisu nähtiin vasta ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella, kun Kalpana Tarvainen laukoi voittomaalin ja Vilma Lehtola vielä loppunumerot.

Kuvat: Jarmo Koskela (arkisto) ja Anssi Koskinen