Nokian KrP:ltä vakuuttava näytös – mestari Classic kaatui jälleen

Nokian KrP antoi viime kauden finalistien kohtaamisessa myrskyvaroituksen, kun se kaatoi Classicin kotonaan maalein 9-5. Lokakuussa KrP oli kaatanut Classicin sen kotikaukalossa 5-4.

Maalihanat aukesivat avauserä toisella puolikkaalla, kun Classicin Albert Koskinen onnistui ensin tasoittamaan Nico Jonaesonin ilmasta läppäämän johdon, mutta kohta Joonatan Kovanen ja Kim Hyrkkönen osuivat isännät tauolle 3–1-johdossa. Toisessa erässä KrP vain lisäsi vauhtia, ja Latvian maajoukkuepuolustaja Morics Kruminsin kahta perättäistä osumaa seurasi vielä Simo Paulaharjun maalin edestä nostama 6–1.

Erän viime sekunneilla nokialaiset kuitenkin saivat muistutuksen, että selät eivät saa suoristua liian aikaisin. Albert Koskinen kiskaisi ylivoimalla illan toisen maalinsa kymmenen sekuntia ennen taukoa, ja vielä kaksi sekuntia ennen summerin pärähdystä Janne Lamminen pommitti Ville Lastikan oivaltamasta nopeasta vapaalyönnistä toisen kavennuksen.

Alpo Laitilan 4–6-ylivoimakavennus kolmannessa erässä nostatti vielä hetkeksi Classicin toiveita, mutta ne alkoivat hiipua vain kaksi minuuttia myöhemmin Lauri Alkin ohjatessa maalin edestä KrP:n seitsemännen maalin.   Mikko Laakso ja Joona Rantala kasvattivat vielä eroa ennen Sami Johanssonin lopun kavennusta.

Nokian KrP nousi voitollaan Classicin ja Oilersin ohi sarjataulukon kakkoseksi neljän pisteen päähän kaksi ottelua vähemmän pelanneesta TPS:stä. Classic on nyt hävinnyt viidestä viimeisimmästä pelistään neljä.