EräViikingit löi sitkeän FBC Loiston loppuminuuttien maaleilla

EräViikingit nousi viiden pisteen päähän F-liigan A-lohkossa kolmantena olevasta PSS:stä, kun se kaatoi loppuhetken maaleilla kotonaan FBC Loiston 6-4.

Loiston hallitsemassa avauserässä ilman maaleja jäänyt EräViikingit kipaisi toisessa nopeasti tasoihin ja sitten Mirva Laitisen kaukolaukauksella ja Taru Nordmanin rystylapioinnilla kahden maalin johtoon, mutta Olivia Honkonen kavensi vielä ennen taukoa.

Kolmannessa Nea Nupponen ohjasi maalin kulmalta kotijohdoksi jo 4-2, mutta voittoon ei sekään vielä riittänyt. Loisto pelästytti kotijoukkueen päätöserän puolivälissä kahdella pikamaalilla, kun Maija Väätäjä nosti takakulmalta illan toisensa ja vain 23 sekuntia myöhemmin Pipsa Ekon kääntölaukaus puolustajan jaloista yllätti erinomaisen ottelun torjuneen Saskia Ormakin etukulmasta.

EräViikinkien voittomaali nähtiin runsaat kaksi minuuttia ennen loppua, kun pallon keskelle saaneella Maura Paajasella oli tilaa kiskaista kääntölaukaus ja Manta Likki peitti samalla hetkellä liikkeellään Loisto-vahti Maria Viitalan näkyvyyden.  Vieraiden yrittäessä kuudella vei vielä Nea Nupponen korkean pallon vartalollaan mukaan ja antoi Inka Lippojoen lakaista loppunumerot tyhjiin.

Arkistokuva lokakuun kohtaamisesta: Juhani Järvenpää