Westend Indians juhli kaatamalla Espoon derbyssä Oilersin

Westend Indians otti 30-vuotisjuhlaottelussaan todella maukkaan voiton, kun paikalliskilpailija Oilers kaatui Otahallin ”Tiipiillä” 4-3. Perjantain toisessa ottelussa Classic kohensi itseluottamustaan kaatamalla kotonaan LASBin 7-3.

Otahallin ensimmäiset maalit tulivat ryöppynä, kun ensin Samuli Huppunen laukoi Indiansin johtoon, 11 sekuntia myöhemmin kotijoukkueelle vihellettiin rangaistuslaukaus, josta Jasper Auvinen kieputti 2-0 ja 27 sekuntia tästä Santeri Lindfors kavensi Oilersille. Heti toisen erän alkuun Antti Suomela nosti Öljymiehet rinnalle, mutta vielä ennen erän puoliväliä nähtiin Indiansin lopulta voittoon riittäneet osumat. Molemmat laukoi Christian Remes, ensin hiukan onnekkaasti jalan kautta ja sitten Rasmus Pasasen poikkipassista. Oilers osui kolmannenkin erän avausvaihdossa Heikki Iiskolan kaventaessa, mutta siihen maalinteko tänään loppui.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Tampereella oli alavireisesti pelanneella mestari Classicilla tänäänkin pitkään vaikeaa, kun LASB karkasi Jasper Juutin ja Niko Einiön onnistumisilla kahden maalin johtoon ja vielä Classicin tultua rinnalle Joni Puolakka nosti lahtelaiset uudelleen edelle. Sitten otti kuitenkin Classic otteen, ja Matias Vaajala laukoi kotijoukkueen 3–3-tasalukemissa tauolle. Kolmannessa erässä osui enää Classic, kun Ville Lastikka ja Sami Johansson osuivat ensin erän alkuun ja sitten sama kaksikko uudelleen vielä loppuhetkillä.

Classic nousi voitollaan kahden pisteen päähän sarjakärki TPS:stä, jolla on kuitenkin peräti kolme ottelua vähemmän pelattuna. Kuudentena oleva Indians kasvatti eron pudotuspeliviivaan jo kahteentoista pisteeseen.

Lauantaina ovat vuorossa ottelut OLS–Nokian KrP, SPV–Oilers ja Happee–FBC Turku.

Kuvat: Juhani Järvenpää