SaiPalle riemukas kotivoitto: Paikka ensi kauden liigassa sai jo sinetin

SaiPa varmisti paikkansa ensi kauden naisten F-liigassa, kun se voitti tänään kotonaan Blue Foxin 12-2 ja kasvatti etumatkansa B-lohkon neloseen saavuttamattomaksi. B-lohkon kolme parasta saavat suoraan paikan uusiutuvaan 2023-2024 liigaan.

SaiPa teki pelin selväksi lohkon jumboa vastaan jo avauserässä, jossa kahdesti osunut Juuli Hakkarainen sekä Ella-Maria Kettunen takoivat tiilanteeksi jo 3-0. Blue Foxin avausmaalii nähtiin toisen erän lopussa kotijoukkueen ehätettyä sitä ennen 7–0-johtoon. SaiPan pisterohmuina häärivät tänään Juuli Hakkarainen (3+2), Kati Kutisaar (2+1) ja Veera Lokka (2+1).

Lohkoa dominoiva SaiPa saa valmistautua seuraavaksi play off -karsintaan, jossa A-lohkon viimeiset kaksi ja B-lohkon kaksi parasra taistelevat runkosarjan jälkeen paikasta maan kahdeksan parhaan joukossa.

Yksi ottelu pelattiin lauantaina myös A-lohkossa, jossa kakkonen Classic kaatoi kotonaan SSRA:n 5-3. Mittelö oli kolmijakoinen, kun ensin Lotta Purhonen, Alisa Pöllänen ja Elli Kylmäluoma nostivat Classicin 3–0-johtoon ja sitten Katja Nättilä, Liinu Koivisto ja Sannu Uimarihuhta nostivat SSRA:n tasoihin. Sitkeille oululaisille jäi kuitenkin lopulta vain luu käteen, kun Hanna Pukero laukoi neljä minuuttia ennen loppusummeria kotijoukkueelle voittomaalin ja Kristiina Kauppila löi vielä viimeisellä minuutilla loppunumerot.

Arkistokuva: Jarmo Koskela