F-liiga taas vauhdissa: Sarjajumbo piinasi jälleen lahtelaisia

F-liigassa viimeisenä oleva FBC Turku kasvatti toisen kerran pistepottiaan LASBin kustannuksella, vaikka lahtelaiset lopulta voittivatkin kotiottelunsa rangaistuslaukauksilla 6-5. FBC otti pisteellä kiinni toiseksi viimeisenä olevaa EräViikinkejä, joka nöyrtyi kotonaan Happeelle 1-6.

LASBin lokakuussa vieraissa 3-2 lyönyt FBC ehti haaveilla tänäänkin kolmesta pisteestä, kun se nousi kolmannessa erässä Verneri Tuonosen kahdella perättäisellä vastaiskumaalilla 5–3-johtoon. LASB ei kuitenkaan hämmentynyt, kun Jere Sulander ohjasi vielä samalla minuutilla Jasper Juutin pallosta kavennuksen ja kaksi ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa Joonatan Surakka käytti palloa Tatu Havulalle nostaakseen sitten etukulmalta pelin tasoihin.

Rangaistuslaukauskisaa turkulaiset johtivat vielä neljän kierroksen jälkeen 3-2, mutta kotijoukkueen hermo piti. Maalille kesken kisan vaihdettu Pasi Järvinen otti kolme perättäistä torjuntaa, ja Janne Jaanuksen ja Jasper Juutin onnistumiset käänsivät lisäpisteen LASBillle.

EräViikingit nousi vielä avauserän lopussa Janne Salosen maalilla tasalukemiin 1-1, mutta toisessa Happee tuhosi helsinkiläisten haaveet toisesta perättäisestä voitosta. Pääosan nappasi Niko Laiti, joka ensin vei keskeltä laukaisusektoria Happeen uudelleen johtoon ja Markus Salmen ylivoimaosuman jälkeen pohjusti komeasti Kaapo Siekkisen ja Salmen osumat. Edes toista maalia ei Happee EräViikingeille tänään antanut, sen sijaan Kaapo Siekkinen nosti vielä loppunumerot tyhjiin, esityön tekijänä kukapa muu kuin tänään tehot 1+3 koonnut Niko Laiti.