Classicille iso voitto Jyväskylästä, Peter Kotilainen Pohjanmaan derbyn hahmo

F-liigan mestari Classic kykeni ensi kertaa marraskuun jälkeen kahteen perättäiseen voittoon, kun se katkaisi Jyväskylässä Happeen voittoputken lukemin 7-5. Kalenterivuoden viimeisen pelipäivän toisessa ottelussa SPV piti Peter Kotilaisen johdolla Pohjanmaan herruuden kaatamalla Nurmon Jymyn 4-2.

Ilman maajoukkuemiehiään Sami Johanssonia, Nico Saloa ja Eetu Sikkistä Keski-Suomeen saapunut Classic johti toisessa erässä jo 4-1 ja 5-2, mutta Happee kiri toisen erätauon molemmin puolin: Kaapo Siekkinen nosti toisen erän loppuun 3-5 ja Markus Salmi kolmannen alkuun 4-5, syöttäjänä kummallakin Niko Laiti. Vielä Albert Koskisen vieraille laukoma kuudeskaan maali ei pilannut jännitystä, kun Kaapo Siekkinen kiskaisi ylivoimalla Teuvo Kinnusen poikkipassista eron taas yhteen. Happee rakensi loppuhetkille kuudella viittä vastaan melkoisen myllytyksen, mutta tasoituspalloa se ei saanut koskaan Lassi Torisevan verkkoon saakka. Classic sen sijaan pääsi juoksemaan vielä viimeisen hyökkäyksen tyhjiin, ja Oskari Heikkilä antoi Eemeli Salinin työntää vielä yhden pallon maaliin sekuntia ennen summeria. Ville Lastikka laukoi Classicille yhden maalin, syötti kolme ja palkittiin parhaana. Happeesta kirjautti Kaapo Siekkinen 2+1.

Classic nousi voitollaan Happeen ohi ja pisteen päähän sarjakakkonen Nokian KrP:stä.

Esa Jokisen ottelukuviin

Seinäjoen illan hahmo oli vahvaa uutta tulemista työstävä Peter Kotilainen, joka syötti SPV:n kaikki neljä osumaa, vaikka paremmin viimeistelijänä tunnetaankin. Jymyn noustua toisessa erässä tappiolta 2–1-johtoon Kotilainen syötti Sami Kosken ylivoimalla iskemän tasoituksen. Kolmannessa erässä nautiskeli Kotilaisen ylivoimatarjoilusta Konsta Haukkala, ja vielä runsaat kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa Kotilainen syötti Aapo Lokasaaren maalintekoon. Kiskaisipa illan sankari 2–3-tilanteessa yhden laukauksen maaliinkin saakka, mutta kertaalleen juhlittua osumaa ei lopulta viety kirjoihin, kun videotarkastus vahvisti hyökkäävän pelaajan olleen sääntöjen vastaisesti maalivahdin alueella.

Juha Käenmäen ottelukuviin

F-liigan miesten sarja jatkuu keskiviikkona 4. tammikuuta, kun Westend Indians isännöi sarjakärki TPS:aa.

Kuvat: Esa Jokinen ja Juha Käenmäki