Liigakärki TPS vierasvoittoon Espoossa – Indians heräsi liian myöhään

F-liigan kärkijoukkue TPS nappasi jo kauden viidennentoista voittonsa, kun se kaatoi illan ainoassa ottelussa Espoossa Westend Indiansin 4-2. Turkulaisilla on nyt viiden pisteen etumatka kakkonen Nokian KrP:hen.

TPS oli 50 minuuttia matkalla kliinisen hallittuun vierasvoittoon, kun se piti kotijoukkueen pois maalipaikoilta ja Tuomas Ojalan avausmaali sai jatkokseen toisessa erässä Ville Hirvisuon takatolpalta jatkaman osuman ja kolmannessa Jere Niemelän pyörähdyslaukauksella kiepauttaman 0–3-osuman. Viimeisen kympin aluksi tšekkivahvistus Petr Majer löi maalin edestä Indiansin avausosuman, ja pyöritys kuudella viittä vastaan huipentui Joonatan Lindholmin nostamaan 2–3-kavennukseen. Tasoituskin oli lähellä, mutta sitten peitetty laukaus jätti pallon TPS:lle ja 20 sekuntia ennen loppua Mikko Hautaniemi löi sen omalta alueelta rystyllä kotijoukkueen tyhjään verkkoon. Vieraille ehti vielä aueta paikka komistella lukemia rangaistuslaukauksesta, mutta Indians-vahti Juuso Jokisalon jalka venyi rankkariekspertti Miko Kailialan harhautukseen.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Sarja jatkuu perjantaina pääkaupunkiseudun paikallisottelulla EräViikingit–Oilers.

Kuvat: Juhani Järvenpää

Kuva joukkueiden Turun-kohtaamisesta: Anssi Koskinen