Markus Markkola taituroi jatkoaikaratkaisun – Oilersin tappioputki jäi kolmeen

Oilers katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa F-liigassa, kun se löi vieraissa EräViikingit 7-6 Markus Markkolan upealla jatkoaikamaalilla. Öljymiehet oli noussut peliajalla kahdesti kahden maalin tappioasemasta.

Toiseen erään 2–0-tappiotilanteesta lähtenyt Oilers nousi heti sen aluksi tasoihin, ja Tuomas Iiskola kuittasi vielä Veli-Pekka Turulan 3–2-osumankin. Toisella tauolla eroa oli kuitenkin taas kaksi, kun Joakim Lund osui kotijoukkueelle ensin keskeltä Tommi Rosendahlin poikkisyötöstä ja sitten vielä rangaistuslaukauksesta näyttävällä rystynostolla.

Päätösjaksolla Oilers kuitenkin näytti, miksi se on matkalla pudotuspeleihin kun EräViikinkien tie vie kohti liigakarsintaa. Veljespari Santeri LindforsJesperi Lindfors nosti espoolaiset tasoihin, ja perään Heikki Iiskola jatkoi vielä Tuomas Iiskolan passista Oilersin ensi kertaa johtoon. Yhden pisteen EräViikingeille pelasti tänään Mika Moilanen, joka ohjasi maalin kulmalta uransa 250. runkosarjaosuman ja ottelun jatkoajalle. Sitä hallitsi Oilers, ja Justus Kainulaisen rystypommi yläputkeen ei vielä tuonut ratkaisua. Sen toi Markus Markkola, joka ampaisi Tuure Ailion nopeasta pystypassista harhauttamaan ensin puolustajan ja sitten vielä maalivahti Nemo Sipilän ennen kuin uitti voittopallon rystyltä verkkoon. ’

Torstain kolmen pisteen miehet olivat EräViikinkien Joakim Lund ja Oilersin Santeri Lindfors kummankin kirjautettua tehot 2+1.

Edellisen kolmen pisteen ottelunsa marraskuussa pelannut Oilers nousi voitollaan pisteen päähän viidentenä olevasta SPV:stä. EräViikingeillä on viimeisellä suoran säilyjän paikalla olevaan Nurmon Jymyyn yhä kuuden pisteen takamatka.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Perjantaina pelataan ottelut EräViikingit–SPV, Nokian KrP-TPS, FBC Turku-Nurmon Jymy ja OLS–Happee.

Kuvat: Juhani Järvenpää