Valtteri Viitakoski johti KrP:n kotivoittoon Nurmon Jymystä

Huippusalibandy jatkui viikonlopun Champions Cupin jälkeen kotimaisella F-liigalla, kun Nokian KrP kaatoi keskiviikon ainoassa ottelussa kotonaan Nurmon Jymyn maalein 10-3. Jo avauserässä kolme pistettä taituroinut Valtteri Viitakoski oli illan tehomies saldolla 2+2.

Illan ottelun ensimmäisen maalin karkasi iskemään etukulmaan Jymyn Elmeri Haveri, mutta sitten otti tahtipuikon KrP:n Valtteri Viitakoski. Hän oli päättämässä komean vastaiskukuvion viimeiseen syöttöön Henri Johanssonin tasoitukseen, uitti läpiajosta ovelasti yhdellä kädellä kotijoukkueen johtoon ja vapautti vielä Juuso Aholan napauttamaan takatolpalta 3-1. Kun Mikko Laakso osui nokialaisille vielä ennen erätaukoa neljännenkin maalin, oli voiton kivijalka koossa. Toisen erän lopussa Valtteri Viitakoski kirjautti jo neljännen tehopisteensä, kun hän iski KrP:n 6–1-maalin Olli Arkkilan ehdittyä ensin komistella lukemia erän alkupuolella. Kolmas erä näki kaksi Jymyn kavennusta mutta vastaavasti neljä KrP:n maalia, joista kolme erikoistilanteista. Nico Jonaeson livautti päädystä komealla ilmaveivillä toisen joukkueensa erän ylivoimaosumista, ja kahdesti osunut Joona Rantala nosti päätösnumerot rangaistuslaukauksesta.

KrP nousi voitollaan kolmen pisteen päähän kaksi ottelua vähemmän pelanneesta sarjakärki TPS:stä. Jymy jatkaa kolmanneksi viimeisenä.

Perjantaina ovat vuorossa ottelut Classic–EräViikingit, Oilers–LASB ja odotettu Turun derby TPS–FBC Turku.

Kuva joukkueiden Seinäjoen-kohtaamisesta: Juha Käenmäki