SB-Pron vuoro taipua puhtaan pelin TPS:lle, Kooveelle kauden avauspiste

TPS jatkaa naisten A-lohkon kärjessä 16 kierroksenkin jälkeen puhtaalla pelillä kaadettuaan tänään kotonaan SB-Pron 5-1. Lohkon hännillä Koovee nappasi kauden ensimmäisen pisteensä, vaikka Classic jatkoajalla voittikin.

Avauserän sarjakärki vei Anna Marttalan maalilla vain 1-0, mutta toisessa Milla Nordlund, Sofia Leino ja keskelle kovin vapaaksi jäänyt Meri-Helmi Höynälä kasvattivat eron neljään. Aada Isometsä kavensi ennen toista taukoa, mutta päätösjaksolla osui enää Sofia Leino TPS:lle.

Kolmantena oleva PSS löi kotonaan FBC Loiston 5-2. Loiston Ella Virtasen 2–1-kavennus kolmannen erän alkuun sähköisti kamppailua hetkeksi, mutta jo seuraavalla minuutilla Fanny Holmberg laukoi eron taas kahteen. Viimeisellä kympillä komistelivat Ella Holmberg ja Linda Törnqvist lukemia ennen Tessa Sauvonsaaren lopun kavennusta.

Koovee avasi pistetilinsä A-lohkossa maukkaalla tavalla, kun se ahdisti Tampereen derbyssä Classicin varsinaisen peliajan 8–8-tasatulokseen. Voittosaldoon ei sentään vielä merkitty mitään, kun Classic vei pelin lopulta 9-8 Alisa Pölläsen jatkoaikamaalilla. Pelin puolivälissä Classic johti 5-1 ja Kooveen hiivittyä maalin päähän kolmannessa uudelleen 7-4. Susanna Laurila, Anika Holopainen ja Siiri Syrjänen nostivat altavastaajan tasoihin eikä Sofiina Sutisen 8–7-osumakaan riittänyt tänään Classicille kolmeen pisteeseen. Vajaat kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa Ellinoora Huotari pommitti poikkisyötöstä pelin taas tasoihin ja jatkoajalle.

Esa Takalon ottelukuviin

SSRA nousi FBC Loiston ohi kuudenneksi kaatamalla Helsingissä EräViikingit 2-0. Essi Ronkainen laukoi voittomaaliksi jääneen avausosuman ensimmäisen erän päätösminuutilla, ja toisen nosti rangaistuslaukauksesta Emmi Niemelä päätösjakson puolivälissä. Flavia Niemelän kauden toinen nollapeli irtosi tilastojen mukaan kuudella torjunnalla, kun kollega Saskia Ormak peitti toisessa päässä 12 laukausta.

B-lohkon päivän yllätys nähtiin Jyväskylässä, kun O2-Jyväskylä murjoi kotonaan lohkoa ylivoimaisesti johtavan SaiPan 10-2. Vielä avausmaali meni vieraille, mutta sitten kahdesti osunut Iina Latvala sekä Janella Järvinen ja Katriina Louna mätkivät keskisuomalaiset neljässä ja puolessa minuutissa 4–1-johtoon. Miisa Turunen kavensi vielä, mutta kotijoukkue vei avauserän 5-2 ja iski seuraaviin kahteen erään vielä viisi osumaa lisää. Iina Latvala teki maaleista neljä ja Jenni Timonen syötti yhtä monta.

Esa Jokisen ottelukuviin

B-lohkon toista pudotuspelikarsintapaikkaa SaiPan takana jahtaavat Welhot ja Jokerit jatkavat edelleen tasapisteissä, kun Welhot kaatoi kotonaan Pirkat 7-3 ja Jokerit vieraissa Helsinki Unitedin 3-2.

Kuopiolaisten rynnistystä johti kakkosketju Makreeta HeikkiläMiia MurtorinneSilva Jääskeläinen, joka rakensi Welhoille kahteen erään 4–0-johdon. Kalpana Tarvainen herätteli Pirkkain toiveita kahdella kavennuksellaan päätöserän alkuun, mutta sitten Lotta Lindi kiskaisi yläkulmaan 5-2 ja perään Silva Jääskeläinen karkasi laidaltaan tekemään 6-2.

Jokerit näytti menneen jo menojaan, kun Emilia Kaartoahon ja Bianca Bomanin avauserän maalit saivat toisessa jatkokseen Elina Vanhasen onnistumisen. Anna Ylikojola hukkasi kolmannen alussa tilaisuuden viedä Jokerit rangaistuslaukauksesta neljän maalin johtoon, ja lopussa se oli kostautua. Unitedin Riina Latvakoski kavensi alivoimalla ja toiseksi viimeisellä minuutilla vielä Josefiina Kettunen kuudella viittä vastaan, mutta viimeiset 80 sekuntia Jokerit piti verkkonsa puhtaana.