SB-Pron kaataminen kruunasi SSRA:n täydellisen viikonlopun etelässä

Eilen Helsingissä EräViikingit nollannut SSRA kruunasi etelän-viikonloppunsa tänään Nurmijärvellä kaatamalla SB-Pron 4-2.

SB-Pro johti neljän minuutin jälkeen 2-0 Laura Hietamäen päätettyä kaksi vastaiskua kahteen maaliin, mutta enempää ei kotijoukkueelle tänään suotu. Liinu Koivisto ohjasi erän loppuun ilmasta kavennuksen, ja toisessa erässä Sanni Uimarihuhdan rystyläpäys ja Katja Nättilän takakulmasijoitus siirsivät oululaiset jo johtoon. Illan viimeinen osuma nähtiin päätösjakson alkuun, kun Liinu Koivisto sijoitti ylivoimalla melkoisen täsmäohjuksen aivan takayläkulmaan.

Eilen yllätystappion kokenut B-lohkon kärkijoukkue SaiPa palasi tänään normaalitahtiin kaatamalla kotonaan ÅIF:n 6-2. Milja-Maaria Rastas ja Juuli Hakkarainen laukoivat eteläkarjalaiset ensimmäiselle tuolle 2–0-johdossa, ja Pinja Jaakkolan kavennuksen jälkeen otti ohjat pörssikärki Miisa Turunen tekemällä itse 3-1 ja syöttämällä Veera Lokan 4–1- ja 5–1-maalit.

Neljäntenä oleva O2-Jyväskylä kasvatti kolmen pisteen etumatkan ÅIF:iin lyömällä vieraissa lohkojumbo Blue Foxin 6-3. Vielä toisen erän lopulla kotijoukkue komeili 3–0-yllätysjohdossa, mutta sitten Janella Järvinen kavensi, ja iso pyörä alkoi vieriä toiseen suuntaan. Jo päätöserän puolivälissä vieraat johtivat 5-3 Iina Latvalan osuttua kolmesti ja Jenni Timosen kerran, ja Janella Järvisen ylivoimaosuma varmisti O2-Jyväskylälle päätöserän 5–0-voiton. Iina Latvalan hattutempun oheen merkittiin kolme tehopistettä yhden maalin tehneelle ja kaksi syöttäneelle Jenni Timoselle.

Arkistokuva: Ari Arola