TPS otti omansa – liigamestari voittamaton myös Suomen Cupissa

Kauden kaikki ottelunsa F-liigassa voittanut TPS juhlii toista naisten Suomen Cupin voittoaan kaadettuaan loppuhuipentumassa Hämeenlinnassa SB-Pron maalein 7-4. Ensimmäisen cupvoittonsa turkulaiset olivat napanneet kaudella 2016-2017.

Vielä avauserän vei haastaja SB-Pro, kun Emmi Mörsky kuittasi Jenna Saarion avausmaalin ja erän lopussa TPS-puolustaja potkaisi Aino Tuokkolan poikkisyötön näyttävästi oman maalin yläkulmaan. Toisen erän alussa kierähti Anna Marttalan laukaus Pro-vahti Milla Jaatisen suojuksista yli maaliviivan, ja kohta maalitykki Milla Nordlund pommitti suosikit edelle. Anni Räisänen tasoitti vielä kerran vastaiskun jälkeisestä irtopallosta, mutta erän viimeisillä minuuteilla TPS alkoi repiä eroa. Anna Marttala pommitti jo finaalin toisen maalinsa, ja seuraavalla minuutilla jäi puolustaja Ina Lemiselle tilaa lingota takakulmaan taukolukemiksi 5-3. Mirja Hietamäki herätteli vielä haastajan toiveita kolmannen erän alun salamakavennuksellaan, mutta kohta Pro hukkasi pallon oman maalinsa lähellä ja Olivia Pietilä nosti eron kahteen. Kavennus ei onnistunut edes ylivoimalla, ja TPS:n tultua täysilukuiseksi Sveitsin maajoukkuehyökkääjä Seraina Fitzi päätti suoran hyökkäyksen 7–4-maaliin.

– Ei se häävi peli meiltä ollut mitään vastustajalta pois ottamatta, TPS-valmentaja Aki Vilander analysoi heti ottelun jälkeen Ylen haastattelussa.
– Pro pelasi hyvillä eväillä, onnistui oikeilla hetkillä ja teki meidän elämästämme vaikeaa mutta voitot lasketaan, ja johtoasemassa pelattiin hyvin. Yhtenä sankaritarinana Anna Marttala, joka on istunut pitkään penkillä mutta nousi tänään ratkaisijaksi. Joku ketju onnistui paremmin ja joku huonommin mutta ei kaaduta, jos jonkun peli ei joskus kulje ja se on hyvän joukkueen merki, Vilander näki.
– Pitää olla oikeilla hetkillä tehokas, ja tänään mekin saatiin onnistumisia tärkeisiin paikkoihin.

Juha Hautakankaan ottelukuviin

Salibandya, Hämeenlinna

Suomen Cupin naisten loppuottelu

TPS–SB-Pro 7-4 (1-2, 4-1, 2-1)

1. erä: 13.05 Jenna Saario (Milla Nordlund) 1-0, 15.07 Emmi Mörsky 1-1, 18.16 Aino Tuokkola 1-2.
2. erä: 21.44 Anna Marttala (Ella Alanko-Salminen) 2-2, 24.01 Nordlund (Laura Rantanen) 3-2, 35.37 Anni Räisänen (Mirja Hietamäki) 3-3, 37.04 Marttala (Cira Virta) 4-3, 38.08 Ina Leminen (Rantanen) 5-3.
3. erä: 40.16 Mirja Hietamäki (Tuokkola) 5-4, 43.54 Olivia Pietilä (Marttala) 6-4, 57.45 Seraina Fitzi (Alanko-Salminen) 7-4.