TPS näytti tasoeron: Kahden maalin takaa 9–4-vierasvoittoon EräViikingeistä

TPS repäisi etumatkansa F-liigan kärjessä taas viiteen pisteeseen, kun se kävi hakemassa torstain ainoassa ottelussa kolme pistettä EräViikingeiltä 9–4-voitolla. Sarjakärki oli kahdesti kaksi maalia tappiolla mutta käänsi pelin edukseen toisessa erässä näytettyään ääripäiden pelaajien tasoeron.

Sarjassa toiseksi viimeisenä oleva EräViikingit karkasi alussa kahden maalin karkumatkalle ja uusi temppunsa vielä TPS:n kertaalleen tasoitettua. Kotijoukkueen kannalta näytti hyvältä Veli-Pekka Turulan laukoessa oikeasta laidasta lukemiksi 4-2, mutta siihen EräViikinkien hyvä jakso jäikin. Ollli Laine kavensi joukkueiden pelatessa tasavajaalla, ja etenkin erän loppu oli helsinkiläisille musta. Toiseksi viimeisellä minuutilla Miko Kailiala suti pelin tasoihin Peteris Treksen kaukolaukauksen kakkospallosta, ja vain 11 sekuntia ennen taukoa vietiin pöytäkirjaan samat nimet. Nyt Kailiala syötti vastaiskun kruunuksi pallon maalille, ja Trekse jatkoi toisella yrittämällä TPS:n ensi kertaa johtoon.

EräViikingit ei kyennyt kolmannessa erässä juuri uhkaamaan vieraiden maalia vaan osumat teki TPS. Mikko Hautaniemi iski erän aluksi maalin edestä eron kahteen, ja viimeisellä vitosella Ville Hirvisuo kiepahti maalille nostamaan rystyltä jo 7-4 pudotettuaan päädyssä vartijansa kyydistään. TPS vei päätöserän lopulta 4-0 Hirvisuon osuttua vielä vastaiskusta ja Hautaniemen sinetöityä hattutempun tyhjiin. Miko Kailiala nousi ottelun tehokkaimmaksi saldolla 1+3.

Illan ottelu aloitettiin kukituksilla, sillä TPS:n Miko Kailiala pelasi tänään 300. ja EräViikinkien Tommi Rosendahl 200. runkosarjaottelunsa.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Perjantaina ovat F-liigassa vuorossa ottelut Westend Indians–EräViikingit ja FBC Turku–Nokian KrP.

Kuvat: Juhani Järvenpää