Ei armoa karsijakandidaateille: Indians ja KrP veivät perjantain pisteet

Matkalla pudotuspeleihin olevat joukkueet eivät antaneet armoa karsijan paikalla viruville ryhmille perjantain otteluissa, kun seitsemäntenä oleva Westend Indians kaatoi kotonaan EräViikingit 5-4 ja nelonen Nokian KrP vieraissa FBC Turun peräti 15-3 nousten samalla Happeen ohi sijalle kolme.

Eilen TPS:aa vastaan kahdesti johtanut mutta hävinnyt EräViikingit koki saman kohtalon toisena iltana peräkkäin. Kotijoukkueen Anton Rothin avausmaalin jälkeen nosti Tommi Rosendahl helsinkiläiset kahdella perättäisellään edelle, ja Christian Remeksen tasoitettua toisen erän alkuun laukoi Benjamin Tenhonen vielä kolmannen alkuun EräViikingeille 3–2-etumatkan. Sitten koitui kuitenkin vieraiden kohtaloksi kaksi jäähyä, jotka molemmat päättyivät Christian Remeksen ylivoimakuvion alimman miehen paikalta kiskaisemiin tasoitus- ja johtomaaliin. Jo seuraavalla minuutilla löysi vielä Pieti Alatalo parhaalta maalintekosektorilta tilaa iskeä Petr Majerin päädystä tarjoilemasta pallosta 5–3-osuman, joka jäikin voittomaaliksi, kun vieraat venyivät enää Daniel Tenhosen kavennukseen.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Turussa oli peli selvä jo avauserässä, kun Henri Johansson, Mikko Laakso, Joona Rantala, Nico Jonaeson, takaisin kokoonpanoon pitkään odotettu Miska Mäkinen ja Simo Paulaharju takoivat taululle tylyt 0–6-lukemat. Vieraiden revittyä eron kahdeksaan avasi Nikolas Laaksonen FBC:n maalitilin alivoimalla mutta sitten pölisi taas kotijoukkueen verkko. Kuten numeroista voi arvata, komistelivat tänään nokialaiset myös henkilökohtaisia pistesaldojaan, kun Joona Rantala merkkautti 3+3, Mikko Laakso 2+3, Henri Johansson 2+2 ja Joonatan Kovanen 2+1. KrP tulitti Kupittaan illan ottelussa yhteensä 59 laukausta, joista kotijoukkueen maalissa täydet 60 minuuttia urakoineen Jens Beijarin torjunnoiksi asti räpsyi 22.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Lauantaina ovat sarjan ohjelmassa ottelut TPS–SPV, Nurmon Jymy–Classic, Oilers–OLS ja Happee–LASB.

Kuvat: Juhani Järvenpää ja Anssi Koskinen