EräViikingit sinnitteli maalin tappion, mutta TPS varmisti jo runkosarjan voiton

Mestari TPS varmisti jo nyt naisten A-lohkon runkosarjan voiton, kun se haki Helsingistä 18. perättäisen kolmen pisteen voittonsa kaatamalla EräViikingit 5-4. TPS:llä on 13 pisteen etumatka kakkonen Classiciin, jolla on mahdollisuudet enää 12 pisteeseen.

EräViikingit herätteli eilen Varsinais-Suomen Urheilugaalassa vuoden joukkueena palkittuja TPS-pelaajia kahdella nopealla maalilla, mutta jo ensimmäisessä erässä Meri-Helmi Höynälä, Jenna Saario ja Ina Leminen vastasivat kolmella osumalla. Matilda Rytkönen tasoitti vielä kotijoukkueelle, mutta toisen erän lopulla TPS iski voittoon riittäneet maalit. Milla Nordlund laukoi itse tilanteeksi 3-4 ja syötti perään Laura Rantasen tekemän ylivoimaosuman. Manta Likki kavensi vielä kolmannessa erässä, mutta tasoitus jäi haaveeksi ja EräViikinkien lohduksi vain sarjaa ylivoimaisesti dominoivan TPS:n niukin voitto sitten lokakuun puolivälin. Silloin turkulaiset löivät perättäisissä peleissä Classicin ja PSS:n yhdellä maalilla.

EräViikinkien ykkösviisikon hyökkääjä Maura Paajaselle ottelu oli tällä erää viimeinen, kun hän lähtee opiskelijavaihtoon ulkomaille.

Yksi ottelu pelattiin myös B-lohkossa, jossa O2-Jyväskylä nousi ohi Jokereiden pisteen päähän Welhoista ja pudotuspelikarsintapaikasta kaatamalla kotonaan Helsinki Unitedin 6-3. Kotijoukkue rakensi puoleen peliin 3–0-johdon, mutta toisen erän lopulla Anni Rainio ja Milla Koskenniemi nostivat vieraat maalin päähän vain yhdeksän sekunnin välein syntyneillä osumilla. Kiia-Mari Avikainen laukoi kuitenkin keskisuomalaiset 4–2-taukojohtoon, ja kolmannen alussa Johanna Helminen teki jo 5-2. Anni Rainio kavensi vielä, mutta vedettyään maalivahdin penkille United ei kyennyt pitämään palloa hallussaan ja Katriina Louna työnsi viimeisen niitin tyhjään verkkoon.

Esa Jokisen ottelukuviin

Kuva EräViikinkien ja TPS:n syyskuun-kohtaamisesta: Juhani Järvenpää. Alakuva: Esa Jokinen