Uutiset

100 päivää F-liiga Draftiin - projekti etenee aikataulussa

Historian ensimmäinen F-liiga Draft siintää jo horisontissa: keskiviikkona 17.5. pidettävään tilaisuuteen on enää 100 päivää.

Projekti on edennyt hiljalleen: F-liigan yhteistyökumppani Eversheds Sutherland on jumpannut seurojen kanssa yleissopimusta, joka kattaa uuden konseptin yksityiskohdat.

– Helmikuun aikana luvassa enemmän infoa kun tarkemmista yksityiskohdista on sovittu seurojen kanssa. F-liiga Draft on herättänyt mukavasti mielenkiintoa myös Suomen ulkopuolella, joten innolla odotetaan tulevaa – historian ensimmäinen varaustilaisuus tulee näkymään F-liigan kanavissa kevään mittaan, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen avaa.

Historian ensimmäinen varaustilaisuus järjestetään ennen F-gaalaa Bläk Boksissa. F-liiga Draft lanseerataan miesten sarjan puolella kolmen kierroksen mittaisena keväällä 2023. Tämä tarkoittaa, että jokainen seura nimeää vuorollaan kolme ulkomaalaispelaajaa. Valintajärjestys määräytyy sarjataulukon mukaisesti käänteisessä järjestyksessä.

Myös seurojen suunnassa tulevaa odotellaan innolla.

 – Me olemme suhtautuneet tähän alusta alkaen tosi positiivisesti. Meillä oli heti vahva halu lähteä tähän mukaan – haluamme tarjota nuorille ulkomaalaislupauksille mahdollisuuden tulla Suomeen, kouluttautua ja pelata salibandya korkealla tasolla, Nokian KrP:n manageri Marko Salmela kertoo.

Nokialta löytyy jo aiempaa kokemusta, miten nuorista ulkomaalaislupauksista voi kasvaa maltilla loistavia liigapelaajia. Salmela muistuttaa, ettei varaus tarkoita heti välttämättä pelipaikkaa liigakentillä.

– Liigapaikka voi alkuun olla kiven alla, mutta tarkoitus on pitkällä aikavälillä koulia nuorista lupauksista huippupelaajia. Meillä on tästä jo yksi loistava esimerkki: Morics Krumins tuli nuorena poikana Suomeen, hoiti opiskelut ja hän on ison profiilin pelaaja meillä sekä Latvian maajoukkueessa, Salmela alleviivaa.