Näätäkuningas Henri Johansson johti Nokian KrP:n juhlaottelun voittoon SPV:stä.

Retropaidoissa pelannut Nokian KrP juhlisti 25 vuottaan komeasti, kun se kaatoi illan kärkiottelussa kotonaan SPV:n 8-4. Perjantain voittajia olivat muutkin kotijoukkueet TPS, Happee, Classic ja Westend Indians.

Nokialaiset pohjustivat voittonsa unelma-alulla, kun peli oli 12 minuutin kohdalla jo 4-0. Henri Johansson aloitti maalinteon Miska Mäkisen komeasta vapauttavasta syötöstä puolustuksen selustaan, ja perään Joona Rantala, Mikko Laakso ja uudelleen Johansson taas Mäkisen esityöstä rankaisivat vieraita keskialueen pallonmenetyksistä. Pelille herättyään SPV kiri kolmannessa erässä tilanteeksi parhaimmillaan 6-4, mutta sitten tyhjiin osunut Valtteri Viitakoski ja aivan loppusekunneilla osunut Kim Hyrkkönen komistelivat lukemia tylymmiksi. Näätäkuningas Henri Johansson kirjautti juhlailtaan sopivasti tehot 2+2 ja Joonatan Kovanen 1+2. Liigan kaikkien aikojen pisteykkönen Henri Johansson sai tänään täyteen 1300 pistettä runkosarja ja pudotuspelit yhteenlaskettuina.

Ottelussa muistettiin myös SPV:n Ville Kuuselaa, joka sai tänään kaikkien aikojen viidentenä pelaajana täyteen 500 pelattua runkosarjan ottelua.

Oskari Fälden sai tililleen salibandyssa harvinaisen nollapelin, kun kärki TPS jatkoi LASBin vaikeaa jaksoa ynsein lukemin 8-0. Juuri jatkosopimuksen tehnyt Olli Laine sekä Mikko Hautaniemi osuivat avauserään, ja toisessa mustavalkoiset jyräsivät jo 6–0-johtoon. Loppunumerot teki puolustaja Lauri Stenfors alivoimalla. Runsas minuutti ennen loppua sai TPS:n Kasperi Kantonen yrittää kauden avausmaaliaan rangaistuslaukauksesta, mutta onnistuminen jäi vielä seuraaviin peleihin. Miko Kailiala (2+2) ja Mikko Hautaniemi olivat tutusti illan tehomiehet.

Happee löi kotonaan Nurmon Jymyn lopulta peräti 9-3, vaikka vieraat kaksi erää hyvin vauhdissa pysyivätkin. Vielä toisessa erässä Jymy käväisi johdossa ja nousi Niko-Arttu Perälän komealla alivoimamaalilla tasalukemiin 3-3. Kahden miehen ylivoimalla osunut Markus Salmi sekä Jonne Junkkarinen laukoivat Happeen kuitenkin 5–3-taukojohtoon, ja päätösjaksolle hirvirytke jauhoi vielä neljä osumaa lisää. Happeesta löytyi tänään seitsemän eri maalintekijää vain Markus Salmen ja Kaapo Siekkisen osuessa kahdesti.

Hallitseva mestari Classic pitää taulukon kärkipäätä tiiviinä lyötyään tänään kotonaan OLS:n 8-3. Vielä ensimmäisellä kympillä vieraiden Eetu Ijäs onnistui kuittaamaan Matias Vaajalan avausmaalin, mutta jo ennen erätaukoa oli Vaajalan osuman syöttänyt Albert Koskinen osunut kahdesti ja Ville Lastikka kerran muuttaen tilanteeksi 4-1. OLS nousi toisessa erässä kahden maalin päähän muttei yltänyt enää haastamaan isäntiä pisteistä. Albert Koskinen (2+1) ja Alpo Laitila (0+3) olivat Lempäälän illan kolmen pisteen pelurit.

Vahva alku oli valttia myös Otahallissa, jossa Westend Indians kaatoi jumbo FBC Turun 7-4. Kahdesti osunut Leevi Auranen sekä Sami Niskanen ja Pieti Alatalo laukoivat ”Heimon” 15 minuutissa 4–0-johtoon, jonka Aaro Ollikaisen kaksi salamakavennusta toisen erän alkuun muuttivat 4-2:ksi. Sitten Indians kaasutti uudelleen karkuun johtaen kolmannessa erässä parhaimmillaan 7-2. Pieti Alatalon kirjauttamat 1+2 riittivät illan pistehain titteliin.

TPS:llä on sarjakärjessä nyt 63 ja ottelun vähemmän pelanneilla Happeella 59 ja Classicilla 57 pistettä.

Lauantaina ovat ohjelmassa ottelut FBC Turku–SPV ja Nurmon Jymy–TPS.

Arkistokuva: Esa Takalo