FBC Turulle riemukas voitto: Aaro Ollikainen päätti jatkoajan neljässä sekunnissa

Liigassa viimeisenä oleva FBC Turku nappasi kauden toisen voittonsa ja ensimmäisen sitten lokakuun alun, kun matkalla pudotuspeleihin oleva SPV kaatui 8-7 Aaro Ollikaisen jatkoaikamaalilla.

Kupittaan iltapäivästä ei värikkäitä vaiheita puuttunut. Peter Kotilainen laukoi kolmannen erän alussa SPV:n jo 6–3-johtoon, mutta sitten alkoi FBC:n nousu. Kotijoukkue rypisti Sami Tuomisen, Jussi Hoikkalan ja Joonas Viitasen osumilla tasoihin, ja Oliver Niemelä iski kahdeksan minuuttia ennen loppua isännät ensi kertaa johtoon. Kolmen pisteen voittoa ei FBC:lle sentään vielä suotu, kun Didrik Lillas laukoi SPV:n tasoihin heti seuraavassa vaihdossa. Jatkoaika oli kuitenkin FBC Turulle sekä lyhyt että riemukas. FBC paini heti keskialoituksesta pallon itselleen, Nikolas Laaksonen syötti sivulle ja Aaro Ollikainen lopetti jatkoajan neljään sekuntiin sijoittamalla pallon takatolpan viereen. FBC:stä löytyi tänään peräti seitsemän eri maalintekijää Joonas Viitasen osuessa ainoana kahdesti.

FBC:n tappioputki oli ehtinyt 21 ottelun mittaiseksi.

Voitto tuli Turkuun myös lauantain toisessa ottelussa, jossa sarjakärki TPS löi vieraissa Nurmon Jymyn 5-3. Vieraat johtivat kolmannessa erässä turvallisen tuntuisesti jo 0-4, mutta viimeisellä kympillä Kalle Vaarala, Jasper Virtanen ja Riku Hakanen nostivat Jymyn yhtäkkiä jo maalin päähän. Tasoitukseen asti ei kiri kuitenkaan venynyt, ja minuuttia ennen loppua Miko Kailiala nosti tyhjään verkkoon illan toisen maalinsa. Liigan pistekärki Kailialan tehot tänään olivat 2+2. Turkulaisten 3–0-maali oli Lauri Stenforsin 200. liigapiste.

Arkistokuva: Anssi Koskinen