TPS:n voittoputki kestää, O2-Jyväskylä tarrasi paikkaan pudotuspelikarsinnassa

TPS on edelleen kiinni ilman pistemenetyksiä pelatussa runkosarjassa, kun SSRA kaatui Oulussa 8-3. Kolmen pisteen voittojen putki on jo 19 ottelun mittainen.

Seraina Fitzi laukoi mestarit johtoon jo ottelun toisella minuutilla, ja sama Sveitsin maajoukkuepeluri iski toisen erän alussa tilanteeksi 0-3. Kotijoukkue nousi toisessa erässä kahdesti kahden maalin päähän ennen kuin TPS karkasi erän lopussa Jenna Saarion kahdella onnistumisella. Seraina Fitzi teki tänään TPS:n maaleista kolme.

Kolmantena oleva PSS kohenteli Tampereella maalieroaan kaatamalla lohkon jumbo Kooveen 12-1. Voittoon riittäneet maalit syntyivät jo ensimmäisen vartin aikana, kun Daniela Westerlund osui porvoolaisille kerran ja Laura Manninen kahdesti. Eniten tehopisteitä kahmivat Ella Sundström (1+3), Matilda Holmström (2+1), Laura Manninen (2+1) ja Daniel Westerlund (1+2).

Neljäntenä oleva EräViikingit kasvatti eron SB-Prohon viiteen pisteeseen ja varmisti kotiedun puolivälieriin lyömällä Pron sen kotikaukalossa rangaistuslaukauksilla 4-3. SB-Pro johti vielä seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa 3-1, mutta Trine Sällström ylivoimalla ja kaksi minuuttia myöhemmin Taru Nordman nostivat helsinkiläiset tasoihin. Tammikuisessa Cupin välierässä oli SB-Pro vahvempi jatkoajalla, mutta nyt jäi viisiminuuttinen maalittomaksi ja rangaistuslaukauksissa Manta Likki ja Taru Nordman laukoivat lisäpisteen EräViikingeille, kun kukaan Pron neljästä yrittäjästä ei saanut palloa Elsi Kangasharjun maaliin.

B-lohkon isoimmista panoksista pelattiin Keski-Suomessa, kun O2-Jyväskylä kaatoi kotonaan Welhot 4-3 ja nousi kierros ennen loppua kuopiolaisten ohi kakkoseksi kiinni pudotuspelikarsintapaikkaan. Welhot johti avauserässä 0-2 ja vielä kahden erän jälkeenkin maalilla mutta kolmannen alussa Johanna Helminen ja Iina Latvala nostivat ”Ampparit” edelle. Iina Latvalan 4–2-osuma jäi lopulta voittomaaliksi, kun Makreeta Heikkilä kavensi vielä Welhoille.

ÅIF löi kotonaan Blue Foxin 5-1 karattuaan jo avauserässä Oona Hämäläisen, Pinja Jaakkolan ja Viivi Heikkisen osumilla kolmen maalin johtoon. Vieraiden ainokainen syntyi loppuminuuteilla tilanteen oltua jo 5-0.

Pirkat kaatoi vieraissa Helsinki Unitedin 6-5 oltuaan vielä kolmannessa erässä kaksi maalia tappiolla. Pinja Myllymäki, Henriikka Järvi ja Oona Eerola nostivat vieraat rinnalle ja ohi, mutta voittoon se ei vielä riittänyt, kun Anni Rainio nosti Unitedin uudelleen rinnalle. Ratkaisu syntyi kotijoukkueen kolme ja puoli minuuttia ennen loppua ottaman jäähyn aikana: Henriikka Järvi osui ylivoimalla Viivi Tiilikaisen syötöstä.

Arkistokuva: Anssi Koskinen