PSS ja Classic väänsivät rangaistuslaukauksille saakka

Naisten A-lohkossa kaatoi kakkonen Classic kolmonen PSS:n sen kotikaukalossa rangaistuslaukauksilla 3-2.

Alisa Pöllänen ensimmäisessä ja Natalia Pitkäkangas toisessa erässä nostivat tamperelaiset kahden maalin johtoon, mutta Ella Sundström kavensi jo neljä minuuttia myöhemmin, ja erän lopussa laukoi Linda Törnqvist tasoituksen, joka kesti yli jatkoajankin. Rangaistuslaukauskisassa nähtiin näyttäviä osumia, ja kisa ratkesi vasta viidennessä parissa. PSS:n Noona Björkmanin laukaus kimahti yläputkesta alas ja kentän puolelle, ja lisäpisteen laukoi varmalla sijoituksella Classicille Sofia Lahti.

Kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista FBC Loistolle hävinnyt SSRA otti tänään kotonaan revanssia kaatamalla turkulaiset maalein 6-1. Katja Nättilä ja Annique Meyer iskivät kotijoukkueelle puoleen peliin kahden maalin johdon, mutta vielä kolmannen erän alussa Pipsa Eko laukoi kavennuksen Ouluun vain 12 kenttäpelaajan voimin saapuneelle Loistolle. Sitten SSRA meni menojaan, kun Sanni Uimarihuhta syötti Salla Suomelan 3–1-osuman ja teki itse 4-1. Loisto-vahti Maria Viitala alkoi singahdella tilaisuuden tullen vaihtopenkille jo päätöserän puolivälistä alkaen, mutta riskipeli tuotti vain Liinu Koiviston ja Viivi Kettusen tyhjiin laittamat maalit.

B-lohkoa dominoiva SaiPa nappasi kotonaan kauden 20. voittonsa, kun Pirkkalan Pirkat taipui Lappeenrannassa 9-5. Veera Lokka ja Tuuli Viuhko kasvattivat toisessa erässä SaiPan 2–1-johdon kolmeen maaliin, jonka Pirkat vielä kolmesti kuroi kahteen. Ottelun viimeiselle vitoselle lähdettiin tilanteesta 7-4, ja Pirkkain yritys ilman maalivahtia tuotti Pinja Myllymäen kavennuksen mutta myös Tuuli Viuhkon ja Elsa Holopaisen osumat tyhjään verkkoon. Viuhko oli kahdella maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään ottelun tehotar, Miisa Turunen kirjautti saldon 1+2.

Helsinki United löi kotonaan Blue Foxin 5-3 johdettuaan kolmannen erän alussa Salla Palolan laukoman maalin jälkeen jo 4-0. Blue Fox kavensi viimeisellä kympillä peräti kolmesti, mutta välissä Anette Havana ehti iskeä kotijoukkueelle viidennen maalin.

Ennen B-lohkon viimeistä kierrosta on O2-Jyväskylä kakkosena kaksi pistettä edellä Welhoja, kun SaiPa sekä lohkokakkonen jatkavat kevään play off -karsintaan. O2-Jyväskylä kohtaa päätöskierroksella vieraissa Pirkat ja Welhot samoin vieraissa Blue Foxin.

F-liigan naisten sarja pelataan kaudella 2023-24 yhdessä 12 joukkueen lohkossa. A-lohkon joukkueet ja B-lohkon sijoille 1-3 yltäneet joukkueet saavat suoraan paikan F-liigaan, kun B-lohkon sijoille 4 ja 5 sijoittuneet pelaavat paras viidestä -karsintasarjan viimeisestä F-liigan paikasta kaudelle 2023-24. Karsintasarjan hävinnyt joukkue ja B-lohkon sijoille 6.-8. sijoittuneet joukkueet pelaavat kaudella 2023-24 yksittäisinä otteluina pelattavassa yksilohkoisessa 1. divisioonassa.

Arkistokuva: Jarmo Koskela