Tänään pelkkiä yhden maalin vierasvoittoja – Sami Johansson kahdeksantena 600 pisteen kerhoon

Sami Johansson sai kaikkien aikojen kahdeksantena pelaajana kokoon 600 pistettä runkosarjassa, kun Classic löi vieraissa LASBin 4-3. Johanssonin juhlapiste oli 1–1-tasoitus toisen erän alussa.

Kaukaloon viiden ottelun tappioputkessa hypännyt LASB taisteli tänään mallikelpoisesti ja johti vielä toisessa erässä 3-1 sadannen pisteensä tehneen Niko Einiön sekä Roope Wikströmin onnistuttua maalinteossa. Konsta Tykkyläinen kuitenkin pommitti toisen erän loppuun kavennuksen ja vielä kolmannen alkuun pelin tasoihin. Voittomaalin ronkki maalin edestä puolustajan ja erinomaisesti torjuneen Santtu Pohjosen välistä Ville Hietaranta kymmenen minuuttia ennen loppua Alpo Laitilan päädystä tarjoilemasta pallosta.

Ennen Sami Johanssonia ovat 600 pisteeseen yltäneet aivan omilla lukemillaan viilettävä Henri Johansson sekä Sami Koski, Mikko Kohonen, Lassi Vänttinen, Mikael Järvi, Petri Kauko ja Tero Tiitu.

Nokian KrP pysyy vain pisteen päässä Classicista kaadettuaan vieraissa OLS:n 6-5. KrP takoi 11 minuutissa taululle kolmen maalin johdon, jonka oululaiset kuroivat toisessa erässä tasoihin. Kolmannessa nokialaiset karkasivat OLS:n hukkaamien pallojen avittamina uudelleen, ja runsaat neljä minuuttia ennen loppua Kim Hyrkkönen sivalsi vieraat jo 6–3-johtoon. Kuudella viittä vastaan Olli Kinnunen ja Valte Karvonen kavensivat, mutta viimeisen minuutin KrP kesti, ja OLS:n kaksi laukausta aina viimeisillä sekunneilla pysähtyivät pelaajien peittoihin.

Päävalmentajaa tammikuun Happee-tappion jälkeen vaihtanut Oilers on sen jälkeen voittanut kaikki ottelunsa, ja tänään tuli viides perättäinen 4–3-revanssilla Happeesta sen kotikaukalossa. Happee käväisi Eppu Suhannon maalilla, Jami Mannisen alivoimarankkarilla ja Oilersin omalla maalilla kolme kertaa johdossa, mutta ensin tasoitti Heikki Iiskola maalivahti Markus Laaksolta lipsahtaneesta pallosta, sitten  videotarkistuksen vahvistamana Justus Kainulainen ja kolmannen erän lopulla ylivoimalla Matias Veikkola. Vielä toisessa erässä nähtiin myös päivän viimeinen ja Öljymiesten voittomaali, kun Jesperi Lindfors osui Tuomas Iiskolan kaukolaukauksen kakkospallosta.

Seuraava ottelu on vuorossa keskiviikkona, kun Classic isännöi Lempäälässä EräViikinkejä.

Arkistokuva: Esa Takalo