Happee ratkaisi erikoisella lahjamaalilla – taistelu runkosarjan voitosta kiristyi

Happee kairasi taistelua miesten runkosarjan voitosta pykälän jännittävämmäksi kaatamalla erikoisen lahjamaalin avittamana kärkijoukkue TPS:n sen kotikaukalossa Kupittaalla 7-3. TPS:llä on nyt edelleen kolmen pisteen etumatka Classiciin mutta tamperelaisilla ottelu vähemmän pelattuna.

Markus Sipronen löi Happeen pelin puolivälissä jo 3–0-yllätysjohtoon, mutta Olli Laine napautti heti perään takatolpalta kotijoukkueen maalitilin auki, ja kolmannen erän alussa Janne Hoikkanen ja Mikko Hautaniemi osuivat vain minuutin välein TPS:n tasoihin. Siihen turkulaisten nousu tänään kuitenkin pysähtyi, ja lopussa osuikin Happee. Kaapo Siekkinen sai siirtää vieraat johtoon TPS-vahti Oskari Fäldenin merkillisesti jalkoihinsa hukkaamasta pallosta (video uutisen lopussa), ja Happee kruunasi iltansa vielä kolmella tyhjään verkkoon lauotulla maalilla. Ne merkittiin Niko Laitin, Jami Mannisen ja Eppu Suhannon sarakkeisiin.

Oilers venytti voittoputkensa jo kuuteen kaatamalla Espoon derbyssä juuri kaupungin vuoden urheiluseurana palkitun Westend Indiansin selvästi 8-2. Avauserässä nähtiin vain Santeri Lindforsin maali neljä sekuntia ennen taukosummeria, mutta toisessa Matias Veikkola ja Ilari Talvitie laukoivat eron kolmeen. Sami Niskasen kavennus jäi ”Heimolle” laihaksi lohduksi, kun Öljymiehet iskivät päätöserässä vielä viidesti haastajan yhtä vastaan. Puolustaja Ilari Talvitie kirjautti tänään hattutempun, ja kolmen pisteen nikkareina urakoivat myös Kristian Lamminen (2+1) ja Markus Markkola (0+3).

Nokian KrP nautiskeli kotonaan tusinan täyteen kurittamalla EräViikinkejä peräti 12-3. Juoni hahmottui heti alussa, kun kahdesti osunut Joona Rantala sekä Olli Arkkila ja Henri Johansson takoivat 12 minuutissa taululle numerot 4-0. Mika Moilanen kavensi helsinkiläisille, mutta sitten soi taas näätärock KrP mättäessä toisen tauon tilanteeksi jo 12-1. Päätösjaksolla jalka kaasulla jo keveni, ja viime hetkille vierasjoukkue sai kotimatkalle mukaan vielä kaksi lohdutusosumaa. Joona Rantala laukoi nokialaisten maaleista neljä, Nico Jonaesonin tehot olivat1+3.

TPS:llä on kärjessä nyt 66, ottelun vähemmän pelanneella Classicilla 63 ja sitäkin kerran vähemmän pelanneella KrP:llä 62 pistettä samoin kuin Happeella.

Lauantaina ovat vuorossa ottelut FBC Turku–Oilers, SPV–LASB, Nurmon Jymy–OLS ja Westend Indians–Nokian KrP.

Kuva Happeen ja TPS:n Jyväskylän-kohtaamisesta: Esa Jokinen