Voittoputkessa kiitävä Nokian KrP kiilasi jo TPS:n kantaan kakkoseksi

Lauantain kärkiottelu iskettiin Espoossa, jossa Nokian KrP löi Westend Indiansin 8-4 ja pyyhkäisi Classicin ohi sarjakakkoseksi. Kärkijoukkue TPS:llä on nyt 66 ja ottelun vähemmän pelanneilla KrP:llä 65 ja Classicilla 63 pistettä.

Vahvan kevään pelannut Indians nousi vielä pelin puolivälissä tasatilanteesta kahden maalin johtoon Jasper Auvisen ja Christian Remeksen onnistumisilla. Sitten alkoi kuitenkin nokialaisten hallinta, ja vielä ennen taukoa Kim Hyrkkönen kavensi eron yhteen. KrP karkasi kolmannen erän ensimmäisellä puolikkaalla, kun Henri Johansson tasoitti, Joona Rantala nosti vieraat johtoon ja Joonatan Kovanen kasvatti eron kahteen. Lopussa Indians alkoi yrittää hyvissä ajoin riskillä ilman maalivahtia, mutta tuloksena olivat vain Joona Rantalan ja Henri Johanssonin tyhjiin lyömät pallot. KrP:n voittoputki venyi kahdeksaan.

Viimeisellä pudotuspelipaikalla kahdeksantena oleva OLS kasvatti eron LASBiin kolmeen pisteeseen kaataessaan vieraissa Nurmon Jymyn 6-3 ja lahtelaisten hävitessä samalla SPV:n vieraina 8-3.

Avauserän OLS vei vain 2-1, mutta toisessa Joona Karjula, Joni-Arttu Sieppi ja Eetu Ijäs kasvattivat eron neljään ja kolmannen avausvaihdossa Petri Niemelä teki jo 6-1. Jymy kavensi kahdesti muttei ehtinyt enää haastamaan vieraiden voittoa. Vuoden vierasvoitolla FBC Turusta aloittanut Jymy on sen jälkeen hävinnyt yhdeksän kertaa peräkkäin.

SPV repi puolestaan eroa avauserässä, jossa Konsta Haukkala latoi neljässä minuutissa kolme perättäistä maalia muuttaen tasatilanteen Peliveljien 4–1-johdoksi. LASB kiri vielä kahdesti eron kahteen maaliin mutta viimeisellä kympillä SPV karkasi lopullisesti osuttuaan tasaviisikoin, alivoimalla ja vielä lopuksi tyhjään verkkoon. Illan tehomies oli Peter Kotilainen, joka laukoi Peliveljille yhden maalin ja syötti peräti viisi.

Iltapäiväottelussa Oilers löi vieraissa FBC Turun 10-3 johdettuaan seitsemän minuutin pelin jälkeen 4-0 ja kahden erän jälkeen jo 10-0. Kolmas erä näki kaikki kotijoukkueen kolme kavennusosumaa. Heikki Iiskola nautiskeli Öljymiesten sarakkeeseen tehot 4+2 ja Justus Kainulainen 2+1. Voitto oli Oilersille seitsemäs perättäinen.

Sunnuntaina ovat ohjelmassa ottelut LASB–OLS, Happee–Classic ja EräViikingit–SPV.

Arkistokuva: Esa Takalo