Uutiset

TPS:n Waltteri Vesteriselle neljän ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt TPS:n Waltteri Vesterisen neljän ottelun pelikieltoon Happeen Juuso Heikkiseen kohdistuneesta rikkeestä F-liigan perjantain ottelussa TPS–Happee.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut näin:

Tilanne tapahtuu TPS:n omalla puolustusalueella aivan TPS:n vaihtoaition edessä. Vesterinen kaatuu laidan päälle ja omaan vaihtoaitioon. Samassa tilanteessa Heikkinen kaatuu myös laidan päälle, mutta jää kentän puolelle. Peli vihelletään tässä kohtaa poikki.

Vesterinen pyrkii nopeammin pystyyn, oikea jalka edellä. Kun Vesterinen laittaa oikean jalan maahan, tarkoituksenaan nousta, jää Heikkisen nilkka Vesterisen oikean jalan alle. Tässä kohtaa Vesterinen katsahtaa alaspäin. Vesterinen jatkaa nousuaan tukijalkansa varassa ylös samalla siirtäen koko painonsa oikean jalan varaan, jolloin Heikkisen jalka vääntyy vaarallisen näköisesti ulospäin suhteessa kehon ja polven linjaan.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Vesterisen on tilanteessa täytynyt tiedostaa Heikkisen jalan sijainti ennen kuin hän astui sen päälle voimakkaasti. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Vesterisen on täytynyt käsittää, että hänen tekonsa seurauksena on voinut hyvin mahdollisesti olla vastustajan loukkaantuminen ja hänen toimintansa on siten ollut vastustajan terveydestä piittaamatonta.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Vesterinen syyllistyy tilanteessa pelisääntöjen 614/2 tarkoittamaan raakaan rikkomukseen.

Kurinpitodelegaatio määrää neljän (4) ottelun pelikiellon Vesteriselle.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: