Uutiset

Raine Laine astuu sivuun kauden jälkeen – Kim Sällströmistä EräViikinkien viides päävalmentaja

EräViikinkien naisten edustusjoukkueen päävalmentaja vaihtuu kuluvan kauden jälkeen. Nyt toista kauttaan ryhmää luotsannut Raine Laine ilmoitti alkusyksystä, ettei hänen ole mahdollista jatkaa tehtävässään kolmatta kautta. Vuoden vaihteen ympärillä käydyn prosessin kautta EräViikinkien naisten edustusjoukkueen viidenneksi päävalmentajaksi on valittu Kim Sällström. Muu valmennustiimi jatkaa ennallaan ensi kaudella.

Pitkän ja menestyksekkään pelaajauran tehnyt Laine vastaanotti viestikapulan Ville Turuselta, joka onnistui luotsaamaan joukkueen pudotuspelikarsintojen kuilun partaalta pudotuspeleihin keväällä 2021. Täten joukkue jatkoi kaudella 2021-2022 F-liigan A-lohkossa ja tekikin ison tasonnoston. Tuloksena seurahistorian suurin pistemäärä runkosarjassa (40), joka oikeutti runkosarjan kolmanteen sijaan ja lopulta ryhmän kaulaan pujotettiin F-liigan pronssiset mitalit. Välierissä EräViikingit onnistui haastamaan TPS:n hyvin, mutta lopulta tuleva mestari oli vahvempi. Tällä kaudella uudistunut joukkue sijoittui runkosarjassa neljänneksi 33 pisteellä, päästäen viisi maalia viime kauden runkosarjaa vähemmän ja lähtee kotiedulla puolivälieriin. 70 päästettyä maalia on seuran uusi runkosarjaennätys. Edellinen oli 72 maalia, ja se tuli 18 runkosarjaottelun systeemissä.

-Haluan jo tässä kohtaa isosti kiittää Rainea hänen tekemästään pyyteettömästä työstään joukkueen sekä sen pelaajien eteen viimeisen kahden kauden aikana. Hänen sitoutumisensa pelaajien eteen tehtävässä työssä on ollut ensiluokkaista. Ne toiminnalliset tavoitteet, joita aika tarkalleen kaksi vuotta sitten asetettiin, ovat täyttyneet isoilta osin. Halusimme mm. rakentaa urheilullista toimintakulttuuria, sekä kehittää pelaajien taitotasoa eteenpäin. Ne näytöt hänellä on kiistattomat pelaajiemme osalta. Myös tuloksellisesti olemme suoriutuneet varsin hyvin, joskin määrätietoisesti tavoittelimme kirkkaimpia mitaleita niin F-liigassa kuin Suomen Cupissakin. Nyt joukkue on hyvissä asemissa kohti tämän kevään F-liigan ratkaisupelejä ja on aika ulosmitata kauden aikana tehty työ, F-liigajoukkueiden johtaja Olli Lähdesmäki kommentoi.

EräViikinkien uutena päävalmentaja aloittaa keväällä 1+1 -vuotisella sopimuksella Kim Sällström, joka on monelle pelaajalle entuudestaan tuttu valmentaja. Hän on valmentanut tällä kaudella EräViikinkien T21-joukkueessa sekä P16-joukkueessa. Häneltä löytyy vuosien saatosta useita junioreiden SM-mitaleita M-Teamista sekä EräViikingeistä. Nyt edessä on seuraava haaste valmennusuralle.

– Tarkoitus on jatkaa nykyvalmennuksen hyvää linjaa, jossa kehitetään niin tulevaisuuden pelaajien kuin kokeneidenkin pelaajien monipuolisia yksilötaitoja, fysiikkaa ja pelin periaatteiden ymmärtämistä. Tavoitteena on luoda myös kannustava ja motivoiva ilmapiiri, sekä ylläpitää hyvää dialogia pelaajien kanssa. F-liigassa valmentaminen tuli henkilökohtaisesti mahdolliseksi siviilitöiden osalta, joten olen todella innoissani alkavasta matkasta tämän hienon joukkueen kanssa.

Artikkelikuva: Esa Takalo