Jumbo piinasi mestariehdokasta Turun derbyssä

Jumbo FBC Turku piinasi mestariehdokas TPS:aa Turun paikallisottelussa loppuun saakka, mutta lopulta suosikki vei ottelun 6-5 Mikko Hautaniemen jatkoaikamaalilla.

FBC Turku nousi toisessa erässä kahden maalin tappioasemasta tasoihin, ja kolmannessa tuli lisää, kun Aaro Ollikainen laukoi FBC:n johtoon ja Nikolas Laaksonen ylivoimalla eron jo kahteen. Siihen haastajan maaliputki kuitenkin kuivui, ja erän puolivälissä Mikko Hautaniemi kavensi. Vajaat kolme minuuttia ennen loppua TPS sai ylivoiman ja vapaalyönnin läheltä maalia, ja Jere Niemelä tarvitsi vain sekunnin sivaltaakseen Miikka Sokan levityksestä pelin tasoihin. Jatkoajalla TPS nappasi vielä lisäpisteen, kun Mikko Hautaniemi päätti pelin rystylaukauksella Janne Hoikkasen vahvasti painiman esityön jälkeen. Hautaniemi ja Miko Kailiala olivat TPS:n kahden maalin miehet, FBC:stä ylsi samaan Aaro Ollikainen.

Classic venytti voittoputkensa viiteen kaatamalla kotonaan Westend Indiansin 8-6 ja nousi samalla kärkeen ohi ottelun vähemmän pelanneen Nokian KrP:n. Eroa repesi toisessa erässä Eetu Sikkisen ja Oskari Heikkilän muuttaessa kotijoukkueen maalin johdon tilanteeksi 5-2. Päätöserän puolivälissä Petr Majer ja Christian Remes nostivat Indiansin kahden maalin päähän, mutta yritys ilman maalivahtia lopussa toi vain Oskari Heikkilän tyhjiin laukoman Classicin kahdeksannen maalin sekä Valtteri Kainulaisen kavennuksen.

Ottelussa Classic–Westend Indians juhlistettiin samalla kumpaakin seuraa edustanutta uransa viime kevääseen päättänyttä vuoden 2018 maailmanmestari Jussi Pihaa.

Oilers on edelleen voittanut uuden päävalmentajansa johdolla kaikki ottelunsa, kun tänään tuli kahdeksas perättäinen kolmen pisteen saalis Nurmon Jymyn kaatuessa kotonaan 9-4. Ratkaiseva ero syntyi täälläkin toisessa erässä, johon lähdettiin tasalukemista 2-2 mutta toisella tauolla Oilers johti jo 8-2. Heikki Iiskola oli saldolla 2+1 Öljymiesten tehokkain, mutta Jymyn kaikki maalit järjesti kaksi tehnyt ja kaksi syöttänyt Niklas Äijälä.

Kahdeksantena oleva OLS varmisteli pudotuspaikkaansa kaatamalla kotonaan EräViikingit 7-4. Samalla vierasjoukkue pysyi edelleen Nurmon Jymyn takana karsijan paikalla. EräViikingit sinnitteli puoli peliä tasalukemissa 2-2 ennen kuin Anssi Välitalo ja kolmannen erän alussa Luukas Hyvärinen siirsivät OLS:n 4–2-johtoon. Santtu Vuoriston kavennuksen jälkeen osuivat kotijoukkueelle Joni-Arttu Sieppi sekä alivoimalla Väinö Mertaniemi. OLS:n Kimi Vänttilä oli kolmella syöttöpisteellään päiväpelin tehomies.

Sarjakärjessä on nyt Classicilla 69 sekä Nokian KrP:llä ja TPS:llä 68 pistettä. Kolmikosta KrP on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Sunnuntaina nähdään ottelut OLS–Happee ja SPV–Westend Indians.

Arkistokuva: Anssi Koskinen