FBC Loisto ja SaiPa jatkavat puolivälieriin voitoin 2-0

FBC Loisto eteni puolivälieriin voitoin 2-0 kaatamalla O2-Jyväskylän sen kotikaukalossa 6-5 Milla Granlundin jatkoaikamaalilla. O2-Jyväskylän kausi päättyi tähän. Voitoin 2-0 jatkaa myös SaiPa, joka löi vieraissa Kooveen 5-3.

Keskipäivällä alkanut ottelu oli kolmijakoinen. Ensin FBC Loisto karkasi kolme kertaa maalin johtoon, ja joka kerta Janella Järvinen laukoi O2-Jyväskylän tasoihin. Sitten iski kahdesti Loiston johtohahmoksi noussut Maija Väätäjä tekemällä toisen erän loppuun johtomaalin ja kasvattamalla kolmannen alussa eron kahteen. O2-Jyväskylä ei kuitenkaan vielä taipunut, kun viimeisellä kympillä ensin Katriina Louna ohjasi takakulmalta tasoituksen ja vielä Johanna Helmisen kaukolaukaus pomppi Loiston maalin takakulmaan.

O2-Jyväskylällä oli varsinaisen peliajan lopussa vielä paikka ratkaista ylivoimalla, mutta hyvätkin tekopaikat jäivät hyödyntämättä. Niinpä ratkaisu oli haettava jatkoajalla, jonka päätti aikaan 63.22 Milla Granlund. Hyökkäys oikeasta laidasta jatkui kiepahduksella vastustajan ohi ja terävällä laukauksella ohi Ampparivahti Kerttu Aron. Ratkaisuosuman syötti tietenkin Maija Väätäjä, jonka päivän tehot olivat 2+2.

B-lohkoa koko kauden dominoinut SaiPa jatkaa odotetusti ensimmäisiin puolivälieriinsä voitoin 2-0, kun se kaatoi Kooveen tämän kotikaukalossa tänään 5-3. SaiPa karkasi seitsemässä minuutissa Tuuli Viuhkon osumalla ja Elsa Holopaisen kahdella maalilla 3–0-johtoon eikä Zane Darsan kavennus vauhtia hiljentänyt, sillä pelin puolivälissä johto oli jo 5-1. Zane Darsa ja Simona Grapena kolmannessa erässä herättelivät vielä Kooveen toiveita kauden jatkumisesta, mutta siihen kiri hiipui.

Kevään pudotuspelijoukkueet ovat näin TPS, Classic, PSS, EräViikingit, SB-Pro, SSRA, FBC Loisto ja SaiPa.

Puolivälierissä runkosarjan voittaja saa valita vastustajansa runkosarjassa 5.-6. sijoittuneista sekä pudotuspelikarsintojen voittajista. Runkosarjan 2. sijoittunut saa valita vastustajansa valitsematta jääneistä, seuraavaksi runkosarjan 3. sijoittunut ja runkosarjan 4. sijoittuneelle jää vastustajaksi valitsematta jäänyt joukkue.

Välierissä ja finaaleissa otteluparit muodostuvat sijoitussarjan sijoitusten mukaan, paras vs. heikoin jne. Kotietu ottelusarjoissa on aina sijoitussarjassa paremmin menestyneellä.

F-liigan naisten sarjan puolivälierät ja välierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä (3 voittoa) ja finaalit paras seitsemästä -järjestelmällä (4 voittoa). Pronssimitalit ratkaistaan yksittäisessä pronssiottelussa..

Arkistokuva: Anssi Koskinen