OLS:n pudotuspelipaikka jäi vielä odottamaan sinettiään

OLS ei kyennyt vielä sunnuntaina sinetöimään pudotuspelipaikkaansa, kun se hävisi kotonaan Happeelle 4-6. Oululaisilla on nyt jäljellä kaksi ottelua ja toki seitsemän pisteen etumatka LASBiin, joka pelaa vielä kolmesti. Sunnuntain toisessa ottelussa Westend Indians löi vieraissa rangaistuslaukauksilla SPV:n 7-6.

Vielä toisen erän puolivälissä OLS Riku Ruonakangas laukoi OLS:n 3–1-johtoon, joka kantoi toisen erän lopulle saakka. Minuuttia ennen taukosummeria Perttu Koljonen kuitenkin nosti Happeen maalin päähän, ja päätöserän alkuun iski Niko Laiti pelin jo tasoihin. Viimeisellä kympillä Happee karkasi Jami Mannisen ja Matti Minkkisen ylivoimaosumilla tavoittamattomiin, vaikka Eetu Ijäs vielä ilman maalivahtia kavensikin. Päätösnumerot laukoi Roni Laasonen tyhjiin kaksi sekuntia ennen loppusummeria. Jami Manninen oli saldolla 2+1 päivän tehomies.

Seinäjoella johti Indians pelin puolivälissä 4-2, mutta Konsta Haukkala sekä tänään hattutempun laukonut Peter Kotilainen nostivat Peliveljet tasoihin jo ennen erätaukoa. Kolmannessa Jukka-Pekka Pelto-Arvo ja Kotilainen siirsivät SPV:n jo 6–4-johtoon, mutta se riitti tänään vain pisteeseen, kun Indians nousi rinnalle kahdessa perättäisessä vaihdossa syntyneillä osumilla. Christian Remes osui onnistuneen karvauksen jälkeen, ja Jasper Auvisen laukaus yllätti SPV-vahti Rasmus Hasun kaukaa. Rangaistuslaukauskisassa Indians lähti viidenteen pariin 2–1-johdossa, ja kotijoukkueen viimeinen laukoja Sami Koski piti toiveet vielä elossa yläkulmasijoituksellaan. Indiansin viimeinen laukoja Samuli Huppunen upotti kuitenkin hänkin oman pallonsa, ja lisäpiste lähti Espooseen.

Seuraava ottelu pelataan tiistaina, jolloin vuorossa on Nokian KrP–Happee.

Arkistokuva: Esa Jokinen