TPS tempaisi vetovuoron – mestarit nöyrtyivät jälleen

TPS palasi pienen tauon jälkeen F-liigan kärkipaikalle, kun se kaatoi Lempäälässä Classicin 8-5. Turkulaiset veivät näin runkosarjakauden kaikki kolme keskinäistä kohtaamista hallitsevaa mestaria vastaan.

Classic tasoitti alussa kahdesti TPS:n johdon ja nousi vielä kolmannen erän puolivälissä 3–5-takamatkalta Otto Kilven ja Sami Johanssonin osumilla rinnalle. Viimeinen viitonen oli kuitenkin TPS:n juhlaa. Kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Olli Laine ampaisi puolustajan paikaltaan vartijoiden selustaan sivaltamaan uuden johdon ottelun hahmon Jere Niemelän poikkisyötöstä. Illan avausmaalin tehnyt Niemelä pohjusti myös minuuttia myöhemmin syntyneen vieraiden kahdeksannen osuman, kun Miko Kailiala iski hänen laukauksensa kakkospallon verkkoon. Tiukkaa fyysistä pelaamista tarjonneen kärkiottelun loppunumerot viimeisteli vielä alivoimalla tyhjiin Ville Hirvisuo.

Miko Kailiala (2+1) ja Jere Niemelä (1+2) olivat TPS:n tehomiehet. Classicille laukoi Eemeli Salin maalin ja syötti kolme.

TPS:llä on sarjakärjessä nyt kahden pisteen etumatka Classiciin ja kolme pistettä Nokian KrP:hen ja Happeeseen. Nelikosta KrP:llä on jäljellä kolme ja muilla kaksi ottelua.

Sarja jatkuu perjantaina otteluilla Oilers–Classic ja FBC Turku–LASB.

Arkistokuva: Anssi Koskinen