Puolivälierät käyntiin jättiyllätyksellä – Miisa Turunen upotti Classicin jatkoajalla

Naisten puolivälierät alkoivat jättiyllätyksellä, kun B-lohkosta karsinnan kautta kahdeksan joukkoon noussut SaiPa kaatoi vieraissa A-lohkon kakkonen Classicin 4-3 Miisa Turusen jatkoaikamaalilla. Toinen kohtaaminen odottaa sunnuntaina Lappeenrannassa, ja välieräpaikka aukeaa kolmella voitolla.

Ennakkosuosikista ei ollut yhdeksänkertaisen Suomen mestarin ja ensi kertaa pudotuspeleissä pelanneen joukkueen välillä epäselvyyttä, mutta Classic ylsi avauserässä vain 1–0-johtoon. Toisen erän alkuun Miisa Turunen kiskaisi tasoituksen, ja erän lopussa SaiPa siirtyi Elina Suutarin ylivoimaosumalla edelle tapettuaan ensin kaksi jäähyä. Kolmas erä näki Classicin Suvi Hämäläisen tasoituksen, Elsa Holopaisen Miisa Turusen laukauksen kakkospallosta jatkaman uuden vierasjohdon ja runsaat kolme minuuttia ennen täyttä aikaa kotijoukkueen tasoituksen, kun Johanna Homin laukaus kimposi korkeassa kaaressa yli huikean ottelun torjuneen SaiPa-vahti Miia Maarasen. Classicin voitto tuntui jatkoajallakin todennäköisemmältä, mutta toisin kävi. Kello pysähtyi aikaan 68.54, kun B-lohkon runkosarjassa 39 maalia pommittaneen Miisa Turusen laukaus vastaiskun päätteeksi viuhui ohi Classic-vahti Noora Laakson.