Taistelu runkosarjan voitosta jatkuu – Classic päätti Oilersin voittoputken

Classic katkaisi Oilersin kahdeksan ottelun voittoputken kaatamalla Öljymiehet näiden kotikaukalossa Tapiolassa 6-3. Perjantain toisessa ottelussa LASB jatkoi taistelua pudotuspelipaikasta voittamalla vieraissa jumbo FBC Turun 8-3.

Päävalmentajan vaihtamisen jälkeen kaikki ottelunsa voittanut Oilers kuittasi vielä avauserässä vieraiden Nico Salon johtomaalin, mutta toisessa Otto Kilpi ja ylivoimalla Salo siirsivät Classicin kahden maalin karkumatkalle. Erän lopussa nähtiin vielä maalisuma, kun Justus Kainulainen kavensi ylivoimalla, Eemeli Salin punnersi vartijansa sylistä yhden käden tahtomaalin ja Heikki Iiskola taituroi vielä jääkylmällä rangaistuslaukauksella toisen tauon tilanteeksi 3-4. Lisämaaleja nähtiin vasta ottelun loppuhetkillä, kun Eemeli Salin sijoitti Classicin viidennen osuman tyhjiin Oilersin yrittäessä riskillä ja Konsta Tykkyläinen iski vielä lähivapaalyönnin jälkeen melkein nollakulmasta loppunumerot.

Turussa karkasi yhdeksän ottelun tappioputkessa tarponut LASB kahdessa erässä 3–0-johtoon, mutta päätösjakson aluksi Aaro Ollikainen ja Oliver Niemelä kuroivat eron yhteen. Joonatan Surakan maali ja Tatu Havulan osuma helpottivat vieraiden oloa, ja Juuso Forsmanin 3–5-kavennus yhdeksän minuuttia ennen loppua jäi kotijoukkueen viimeiseksi räiskähdykseksi. LASBin seitsemännen ja kahdeksannen osuman viimeistelivät Roope Wikström ja Niko Einiö FBC:n tyhjään verkkoon. Aatu Harmaala oli kahdella maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä voittajien illan tehomies.

Sarjan kärjessä on nyt Classicilla 72 pistettä ja yksi ottelu jäljellä, TPS:llä 71 pistettä ja pelaamatta kaksi ottelua, kun Nokian KrP on 68 pisteessä ja pelaa vielä kolmesti.

LASB nousi illan voitollaan neljän pisteen päähän kahdeksantena olevasta OLS:sta, kun kummallakin on jäljellä kaksi ottelua.

Lauantain ohjelmassa ovat ottelut Nurmon Jymy–EräViikingit ja Westend Indians–OLS.