Elmeri Haverin hattutemppu pelasti Jymyn – kolmen maalin takaa isoon voittoon

Nurmon Jymy katkaisi kymmenen ottelun tappioputkensa isossa paikassa, kun se nousi EräViikinkejä vastaan kolmannen erän kolmen maalin tappioasemasta tasoihin ja rangaistuslaukauksilla 6–5-voittoon. Viimeisellä suoran säilyjän paikalla olevalla Jymyllä on nyt kolmen pisteen etumatka takanaan olevaan EräViikinkeihin.

Lauantain trilleri näytti jo ratkeavan, kun Joakim Lund laukoi kolmannen erän alussa EräViikingit 5–2-johtoon. Sitten nappasi kuitenkin tahtipuikon Jymyn Elmeri Haveri, joka nosti joukkueensa kolmella neljässä minuutissa tehdyllä maalilla tasoihin. Siihen maalinteko peliajalla tyrehtyi, ja rangaistuslaukauskisassa Jymy kruunasi iltansa nappaamalla lisäpisteen.

Jymy kohtaa vielä vieraissa LASBin ja SPV:n sekä kotonaan FBC Turun. EräViikingeillä on jäljellä ottelut vieraissa FBC Turkua ja kotona LASBia vastaan.

F-liigan viimeiset kaksi joukkuetta karsivat kahdesta liigapaikasta Inssi-Divarin kärkikuusikon kanssa.

OLS ei kyennyt vielä varmistamaan pudotuspelipaikkaansa, kun se taipui Espoossa Westend Indiansin vieraana 6-5 kotijoukkueen ratkaistua pelin vain puoli minuuttia ennen loppusummeria. Indians karkasi ottelun aluksi 12 minuutissa peräti 4–0-johtoon, mutta pelille herättyään OLS alkoi kivuta maali maalilta lähemmäs. Yhdeksän minuuttia ennen täyttä aikaa Olli Kinnunen laukoi oululaisten 5–5-tasoituksen, mutta tänään se ei sittenkään riittänyt kuin sympatiapisteisiin. Puoli minuuttia ennen loppua Indiansin Peter Majer taituroi kulmasta pallon maalille, josta Pieti Alatalo löi sen OLS:n verkkoon ja kaikki kolme pistettä espoolaisille.

Kahdeksantena neljä pistettä yhdeksäntenä olevaa LASBia edellä olevalla OLS:lla on jäljellä enää kotiottelu SPV:tä vastaan, kun LASB kohtaa vielä kotonaan Nurmon Jymyn ja vieraissa EräViikingit.

Arkistokuva: Juha Käenmäki